Prima pagină » Economic » Guvernul a suplimentat bugetul instituțiilor care organizează alegerile cu 60 milioane lei

Guvernul a suplimentat bugetul instituțiilor care organizează alegerile cu 60 milioane lei

Guvernul a suplimentat bugetul instituțiilor care organizează alegerile cu 60 milioane lei
Guvernul a suplimentat luni bugetul instituțiilor care se ocupă de organizarea alegerilor cu suma de 60 de milioane de lei. O altă hotărâre adoptată de Executiv vizează stabilirea modelelor și condițiilor de confecționare a documentelor necesare exercitării votului prin corespondență.

„Tot în ședința de Guvern de astăzi (luni-nr.) la propunerea Autorității Electorale Permanente au fost adoptate două hotărâri de Guvern pentru organizarea alegerilor privind Președintele României și având în vedere modificări legislative electorale făcute în Parlament în acest an pentru alegerea președintelui României, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetelor instituțiilor care au atribuții în organizarea alegerilor cu suma totală de aproximativ 60 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2019.

Legea bugetului de stat a fost construită într-un anumit mod la începutul anului, apoi au venit acele modificări legislative în Parlament privind votul prin corespondență și desfășurarea alegerilor pentru președintele României în străinătate pe mai multe zile, e necesară o suplimentare a fondurilor pentru că vor fi mai multe buletine de vot, mai multe secții de votare, mai multe urne, oameni care trebuie plătiți pentru mai multe zile pentru organizarea alegerilor”, a declarat, luni, la finalul ședinței de Guvern, purtătorul de cuvânt Nelu Barbu.

A doua hotărâre adoptată de Guvern vizează stabilirea modelelor și condițiilor de confecționare a documentelor necesare exercitării votului prin corespondență.

„Cel de-al doilea proiect de hotărâre de Guvern la propunerea AEP este cel privind votul prin corespondență. Potrivit acestui document, se stabilesc modelele, dimensiunile și condițiile de confecționare a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondență, anume: plicul în care sunt transmise alegătorului toate documentele, plicul exterior, forma acestuia, plicul interior, forma acestuia, autocolantul cu adresa Biroului Electoral pentru votul prin corespondență, certificatul de alegător, autocolantul cu «votat». Se stabilesc și tipurile de servicii și produse poștale utilizate pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru Senat, Camera Deputaților și pentru Președintele României. Sunt defalcate tipurile de servicii și produse poștale având în vedere două fluxuri: fluxul plecări-trimiteri poștale din România și fluxul sosiri-trimiteri poștale în România. Și sunt stabilite și tipuri de cheltuieli aferente votului prin corespondență pe fluxurile menționate anterior”, a adăugat Barbu.

 

Citește și