Guvernul amână din nou împărțirea CNADNR între PSD și PNL

Publicat: 27 02. 2013, 11:57
Actualizat: 08 07. 2016, 02:21

Separarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) va fi amânată de guvern până la primirea unui aviz de la Bruxelles. Decizia a fost luată la două zile după ce premierul Victor Ponta a anunțat luni că subiectul se va afla pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului, în primă lectură.

„Am discutat cu Dan Șova. Miercuri s-ar putea sa fie în primă lectura decizia prin care să organizăm noua companie care să se ocupe doar de autostrăzi. CNADNR va rămâne la Transporturi”, a spus Victor Ponta, întrebat de numirea înlocuitorului actualului șef al CNADNR, căruia îi expiră mandatul.

Astăzi, premierul a susținut că, după o nouă discuție cu ministrul Proiectelor de Infrastructură, Dan Șova, a decis să amâne decizia până la primirea unui aviz din partea Comsiei Europene. Problema ar fi, spune Victor Ponta, faptul că Guvernului nu îi este clar în acest moment „dacă poți să fii și autoritate de management și să poți și să administreze autostrăzi”.

Întârzierea legată de separarea companiei de Autostrăzi de cea care se ocupă de Drumuri Naționale este în acest moment una din disputele principale dintre PSD și PNL în interiorul Guvernului. Actuala CNADNR a fost preluată în decembrie în întregime de departamentul Proiectelor de Infrastructură, fără o perspectivă clară privind recuperarea partială la Transporturi, de liberalul Relu Fenechiu.