Guvernul intenționează să aprobe neimpozitarea PENSIILOR militare sub 3.000 de lei / Proiectul urmează să fie pus în transparență la MF

Publicat: 10 09. 2024, 11:45
Actualizat: 10 09. 2024, 12:49
sursa foto: merg.in

Guvernul României plănuiește să aprobe în ședințele viitoare o modificare legislativă prin care pensiile militare sub 3.000 de lei să fie scutite de impozit, conform unor surse politice.

Măsura vine în completarea legii privind majorarea plafonului neimpozabil pentru pensii, care a fost adoptată de Parlament pe 3 septembrie și promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 5 septembrie.

Potrivit surselor Gândul, solicitarea a fost făcută de președintele PNL, Nicolae Ciucă, către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ca militarii să fie incluși în rândul beneficiarilor acestei majorări.

Ministrul Boloș a lucrat la introducerea acestei măsuri și urmează ca Ministerul Finanțelor să pună în transparență publică un act normativ ce va detalia neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 de lei, precizează sursele citate.

Legea promulgată deja prevede majorarea plafonului de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile.

„Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei”, prevede actul normativ.

De asemenea, prin derogare, legea intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024 și se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024, se mai arată în textul legii.

Cu toate acestea, prevederea privind pensiile militare nu a fost inclusă inițial în textul legii adoptate de Parlament, iar guvernul intenționează să corecteze această omisiune printr-o nouă decizie.

CITIȚI ȘI:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat LEGEA privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei