Guvernul României CONDAMNĂ ferm atacurile împotriva Statului Israel/ Marcel Ciolacu: Nu există nicio justificare pentru niciun act de terorism!

Publicat: 07 10. 2024, 11:49
Actualizat: 07 10. 2024, 12:38

Guvernul României condamnă ferm atacurile împotriva Israelului. Mesajul vine la un an de la atacurile atroce ale Hamas împotriva Statului Israel și de la violențele fără precedent împotriva a mai mult de 1.100 de civili nevinovați.

În acest context, Guvernul României reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri, precum și apelurile pentru eliberarea imediată și fără precondiții a tuturor ostaticilor ținuți captivi în enclavă de 365 de zile, se arată într-un comunicat al Executivului.

,,România sprijină eforturile comunității internaționale dedicate încheierii unui acord de încetare a focului, care să conducă atât la eliberarea ostaticilor, cât și la un flux continuu, sigur și neobstrucționat de ajutoare umanitare în Fâșia Gaza”, precizează aceeași sursă.

Țara noastră nu va înceta să susțină demersurile care au ca scop obținerea unei păci durabile în Orientul Mijlociu, mai arată Guvernul.

Mesajul premierului Marcel Ciolacu

La scurt timp, premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de solidaritate pe rețeaua X.

1 an de la îngrozitoarele atacuri Hamas împotriva 🇮🇱. Vom continua să fim alături de familiile afectate și să pledăm pentru eliberarea imediată a tuturor ostaticilor. Nu există nicio justificare pentru niciun act de terorism!, a notat Marcel Ciolacu pe X.

 

CITEȘTE ȘI:

7 Octombrie: A trecut un an de la atacul HAMAS asupra Israelului. Ce s-a schimbat