Marcel Boloș a fost întrebat ce mecanism poate înlocui rectificarea bugetară, iar Boloș a răspuns că „deja se cunoaște acest mecanism”.
Este Fondul de rezervă bugetară. Încercăm ca prin acest mecanism, poate este pentru prima dată după Revoluție când nu avem rectificări bugetare în cursul anului, prin intermediul Fondului de rezervă bugetară ținem foarte bine sub control aceste cheltuieli.
Ministrul Finanțelor a explicat că mecanismul cu Fondul de rezervă poate ține deficitul în frâu.
Sunt anumite cheltuieli care nu depind de noi, cum ar fi cheltuielile cu dobânda sau cheltuielile de compensare a energiei electrice sau aceste cheltuieli pe care nu le putem influența sub nicio formă, dar credeți-mă că mecanismul acesta pe care l-am identificat cu Fondul de rezervă bugetară este pentru noi o modalitate prin care putem să avem control asupra țintei de deficit bugetar.
Reamintesc că ministrul Finanțelor declara pe 12 octombrie că „rectificarea pe venituri nu prea are cum să fie pozitivă, având în vedere sumele pe care le știm că nu se realizează. Va trebui să fim cât se poate de realiști”, a precizat Boloș referitor la acest subiect.
CITEȘTE ȘI:
VIDEO EXCLUSIV | Aleșii locali așteaptă rectificarea bugetară. Ce le răspunde Guvernul?