Guvernul trimite vineri planul FISCAL la Bruxelles/ Ultimele negocieri au loc în cursul zilei de miercuri

Publicat: 23 10. 2024, 12:39
Actualizat: 23 10. 2024, 12:52

Planul Fiscal pe care Guvernul s-a angajat să-l trimită Comisiei Europene va ajunge la Bruxelles, vineri, pe 25 octombrie, potrivit unor surse guvernamentale, citate de Gândul.ro. Este vorba, așa cum spunea și premierul Marcel Ciolacu, despre un plan negociat pe 7 ani prin care țara noastră se angajează să reducă deficitul bugetar la sub 3 procente.

În cursul zilei, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș va avea ultimele negocieri cu Comisia Europeană, iar pe 25 octombrie, potrivit surselor noastre, va ajunge pe masa Comisiei.

Negociatorii de la Bruxelles vor da termen țării noastre să cheltuie bani pe investiții, dar în același timp vom fi monitorizați cu privire la situația deficitului bugetar. Aceleași surse, ne-au mai declarat că vor fi noi discuții la Bruxelles în momentul în care vom atinge cifra de deficit de 5 %.

Cu privire la pragul la microintreprinderi, potrivit surselor noastre se va face o reducere graduală.

Marcel Ciolacu spunea că doar prin investiții va crește nivelul de trai în România.

Am ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul Fiscal. Este esențial că experții Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiții masive în economie! Doar astfel vom ajunge la media UE în privința dezvoltării, a veniturilor cetățenilor și a nivelului de trai în general, a declarat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Marcel Ciolacu anunță că impozitele pe proprietate RĂMÂN neschimbate până la 1 ianuarie 2026