Prima pagină » Știri politice » H.D. Hartmann, despre interzicerea TikTok: Ăsta este comunism, nu mai e CAPITALISM / TikTok devine maşină de făcut bani pentru chinezi

H.D. Hartmann, despre interzicerea TikTok: Ăsta este comunism, nu mai e CAPITALISM / TikTok devine maşină de făcut bani pentru chinezi

Analistul și profilerul H.D. Hartmann afirmă că legea care ar duce la interzicerea TikTok în Statele Unite este o „minciună în numele propagandei”. Camera Reprezentanților a votat miercuri un proiect de lege cere ca gigantul tehnologic din China, ByteDance, să vândă TikTok, altfel va fi efectiv interzisă.

Legea ajunge la Senat. Președintele Joe Biden a afirmat, pe 8 martie, că va semna proiectul de lege, dacă îi va ajunge pe masă.

Însă, senatorii au teorii diferite despre cum să abordeze preocupările de securitate națională cu privire la proprietarul aplicației din China. Senatorul republican John Cornyn, din Texas, a spus că Senatul nu va acționa la fel de repede ca Camera, conform NBC News.

Iar liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, nu a răspuns dacă Senatul va vota proiectul de lege al Camerei, spunând reporterilor: „Va trebui să mă consult și intenționez să mă consult cu președinții mei de comisie relevante pentru a vedea ce au vederile ar fi”, potrivit CNBC.

Hartmann consideră că această măsură nu mai e capitalism, ci comunism.

Tiktok e creat de cineva și pentru că ție nu-ți convine, îi obligi să-l vândă unui, atenție, nu spune că poate să vină un miliardar european, asiatic sau mai știu eu ce, nu trebuie să fie un investitor american să îl cumpere. Adică impui și prețul, pui o condiție… Ăsta este comunism, ăsta nu mai e capitalism, asta nu mai e democrația, asta nu mai e valoarea americană, e o minciună în numele propagandei.

Parlamentarii şi oficialii serviciilor de informații se tem că datele utilizatorilor din SUA ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez prin intermediul ByteDance. CEO-ul TikTok Shou Zi Chew a fost audiat în Congresul american, în martie anul trecut, cu privire, printre altele, la existența unui comitet intern al Partidului Comunist Chinez la ByteDance.

Analistul H.D. Hartmann explică faptul că toate companiile chineze au o „organizație de bază”, în interior, și că americanii dau dovadă de „naivitate propagandistică” acum.

Eu atenționez că aceste comitete de bază de organizații de bază există. Eu atenționez că întreg sistemul chinez de supraveghere populațională, socială, economică, militară, de securitate, este transferat în toți marii investitori, în toate marile organizații, altfel n-ar avea voie să existe. Deci, este o naivitate propagandistică din partea americanilor să facă pe deștepții și să descopere asta după 25 de ani de la existența marilor investitori chinezi în SUA. Pentru că ei sunt foarte mari în SUA, că vai, au comuniști în interior. Da, au comuniști în interior.

TikTok devine maşină de făcut bani pentru chinezi

După votul din Cameră, Shou Zi Chew, care oferă rareori interviuri sau face declarații publice, a postat un mesaj pe contul oficial TikTok al companiei pentru a îndemna utilizatorii să se pronunțe împotriva potențialei interdicții.

Vom continua să facem tot ce putem, inclusiv să ne exercităm drepturile legale, pentru a proteja această platformă uimitoare pe care am construit-o împreună cu voi. Credem că putem depăși acest lucru împreună. Vă încurajez să continuați să vă împărtășiți poveștile. Împărtășiți-le cu prietenii voștri. Împărtășiți-le cu familia. Împărtășiți-le cu senatorii voștri. Protejați-vă drepturile constituționale, îndeamnă Chew.

Între timp, ByteDance, compania din spatele TiKTok, este pe cale să depăşească Meta lui Zuckerberg şi să devină cel mai mare grup de social media din lume, scrie Financial Times.

Orele petrecute de utilizatori TikTok le aduc chinezilor 120 de miliarde de dolari în încasări globale. În SUA încasările au atins 16 miliarde de dolari, la 170 de milioane de utilizatori, în timp ce Camera Reprezentanților vrea să îi scoată de pe piaţă.

Gigantul chinez a înregistrat venituri de 120 de miliarde de dolari în 2023, în creştere cu aproximativ 40% faţă de anul precedent. Creşterea a fost determinată de creşterea explozivă a TikTok, deşi compania îşi duce majoritatea veniturilor din China, potrivit sursei citate.

În timp ce Meta a raportat venituri de 135 de miliarde de dolari anul trecut, în creştere cu 16% faţă de 2022.

Urmărește întreaga analiză a lui H.D. Hartmann, analist și profiler.


CITEȘTE ȘI: