H.D. Hartmann: Eduard Hellvig trebuie să aibă curaj să se opună lui Nicolae Ciucă/ PSD are o „fantomă de candidat”

Publicat: 11 08. 2024, 08:15

This browser does not support the video element.

În cadrul emisiunii Gândul Exclusiv, analistul și profilerul H.D. Hartmann afirmă că liberalii, dacă nu vor găsi un înlocuitor pentru „osatșul” Nicolae Ciucă până pe 1-10 septembrie, atunci PNL va merge cu acesta în bătălia pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni. Cel care poată să preia funcția lui Ciucă în PNL ar fi Eduard Hellvig, crede H.D. Hartmann.

„Liberalii dacă nu găsesc până pe 1-10 septembrie, mai au 3 săptămâni, maxim o lună…dacă nu găsesc pe cineva, vor merge cu Ciucă, care va fi candidatul zidurilor, candidatul panourilor și își vor da cu panou în cap până la final”, spune H.D. Hartmann.

După parerea sa, Eduard Hellvig ar fi o variantă care ar putea să îl înlocuiască pe Nicolae Ciucă pentru candidatura PNL la prezidențialele din 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie, numai că fostul șef al SRI are nevoie de curaj.

Părerea mea este că avem (n.r. înlocuitor al lui Nicolae Ciucă). La liberali Edi Hellvig …. și vă spun foarte clar, Edi Hellvig trebuie să înțeleagă că a avea tracțiune națională înseamnă a prezenta curaj. Edi Hellvig trebuie să aibă curaj să i se opună soldatului armatei române care a vândut energia și curentul României pe nimic puterilor străine (…)

Eu cred că Edi Hellvig n-a înțeles că îi trebuie curaj, spune Hartmann.

În ce privește candidatul PSD la prezidențiale, analistul politic consideră că nici social-demcrații nu au un candidat în acest moment, ci doar „o fantomă de candidat” în persoana premierului Marcel Ciolacu, care spre deosebire de Eduard Hellvig, are „curajul de a candida”.

PSD nu are candidat. PSD are o fantomă de candidat denumit Marcel Ciolacu. Astăzi, când vorbim, Marcel Ciolacu n-a făcut niciun gest până acum să dovedească că dorește să fie candidat. Însă în raport cu Edi Hellvig sau cu ostașu (n.r. Nicolae Ciucă), cu cartea analfabetă plătită cu 2 milioane de euro….în raport cu ei, Marcel Ciolacu are și curajul de a candida, dar n-a făcut niciun gest care să ne demonstreze că vrea să fie (n.r. candidatul PSD la prezidențiale).

Urmărește integral emisiunea Gândul Exclusiv:

CITIȚI ȘI:

H.D. Hartmann îl sfătuiește pe „ostașul” Ciucă să nu scoată CARTEA până la alegeri: „Are probleme de comunicare, darămite în scris”

H.D. Hartmann: Kamala Harris și Tim Walz sunt chitiți să distrugă SUA și economia mondială/ Vor să mâncăm iarbă