Horia Constantinescu propune PRIMĂRII DE CARTIER la Constanța / „Vor avea în dotare structuri ale poliției locale”

Publicat: 28 05. 2024, 12:09
Actualizat: 28 05. 2024, 12:16

This browser does not support the video element.

Candidatul PSD pentru primăria Constanța, Horia Constantinescu, are o propunere inedită, trecută în programul său de guvernare locală. Fostul șef ANPC se gândește să construiască „primării de cartier”, în orașul pe care dorește să-l gestioneze.

Acestea ar putea fi gata în maximum patru luni.

În cel mult patru luni de zile, în marea majoritate a cartierelor constănțene pot și trebuie să fie construite birouri ale primăriei, așa numitele primării de cartier, transmite Horia Constantinescu.

Social-democratul anunță că aceste „primării de cartier” ar putea avea în componență și structuri medicale și de salvare.

Acestea vor avea în dotare structuri ale poliției locale, un dispensar și un punct dedicat salvării. De asemenea, pot fi luate în calcul și magazinele Respect.

Constantinescu propune, de asemenea, înființarea unor „comitete de cartier”, întrucât „orașul e al oamenilor, nu al unui primar„, afirmă acesta.

Comitetele de cartier sunt un sistem care funcționează de minune în alte orașe din România. Trebuie implementat și aici. Locuitorii decid de ce investiții au nevoie acolo unde locuiesc. Până la urmă, orașul e al oamenilor, nu al unui primar.

CITEȘTE ȘI: