Horia Constantinescu, strategie în trei pași pentru revitalizarea Parcului Tăbăcăriei / „Trebuie să redevină BIJUTERIA care a fost”

Horia Constantinescu, strategie în trei pași pentru revitalizarea Parcului Tăbăcăriei / „Trebuie să redevină BIJUTERIA care a fost”
Publicat: 30/05/2024, 16:35

Candidatul PSD pentru primăria Constanța, Horia Constantinescu, propune o strategie în trei pași pentru revitalizarea Parcului Tăbăcăriei. Proiectul include readucerea la viață a trenulețului pentru copii, reabilitarea malurilor lacului și dezvoltarea activităților de agrement pe lacul Tăbăcăriei.

În urmă cu mai bine de două decenii, Parcul Tăbăcărie era considerată o veritabilă „bijuterie” Constanței.  Amenajat pe o suprafață pe 100 de hectare, în jurul lacului cu același nume, parcul a fost rupt printr-o retrocedare, apoi a fost uitat de autorități, transmite Constantinescu.

Trenulețul care făcea turul obiectivului a fost desființat, aleile s-au degradat iar malurile au devenit un adevărat pericol pentru trecători.

Trenulețul pentru Copii ar putea reveni pe șine

Un simbol al copilăriei pentru multe generații, trenulețul pentru copii din Parcul Tăbăcărie a fost dezafectat și uitat, de-a lungul anilor. Constantinescu promite să readucă la viață acest simbol, transformându-l din nou într-o atracție centrală a parcului.

Am găsit finanțarea necesară atât pentru reabilitarea șinelor vechi de tren, cât și pentru achiziționarea unui trenuleț nou. Trenulețul pentru copii va redeveni funcțional și va aduce bucurie micilor constănțeni, a transmis Horia Constantinescu.

Planurile candidatului PSD vizează și un traseu captivant al trenulețului, cu mai multe gări tematice menite să încânte copiii.

La Gara Ciocolată copiii vor putea degusta ciocolată, Gara Sucului va oferi sucuri proaspete și sănătoase, Gara Microrezervației îi va aduce pe cei mici mai aproape de animale.

Un mare punct de atracție se preconizează a fi Gara Jucăriilor, cu jucării emblematice, sponsorizate de producători locali, care promovează diverse tipuri de produse.

Trenulețul pentru copii nu va fi doar un mijloc de distracție, ci și un mod educativ și interactiv de a învăța despre natură, animale și importanța jocului. Fiecare gară va oferi o experiență unică și memorabilă pentru cei mici, a subliniat Constantinescu.

„Repararea malurilor lacului este o prioritate”

Un alt aspect esențial al proiectului este reabilitarea malurilor lacului Tăbăcărie, conform planurilor lui Constantinescu.

Proiectul de reabilitare completă și înfrumusețare a zonei va fi făcut prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

În decurs de șase luni, malurile lacului ar putea fi reparate și consolidate, asigurând astfel siguranța și atractivitatea zonei pentru toți vizitatorii parcului.

Repararea malurilor lacului este o prioritate pentru mine. Vreau ca toți constănțenii să se poată bucura de frumusețea naturală a lacului în condiții de maximă siguranță, a afirmat Constantinescu.

Pe lângă reparații, malurile lacului vor fi și iluminate corespunzător, creând un mediu plăcut și sigur pentru plimbări de seară.

Lacul Tăbăcărie, destinație de agrement

Horia Constantinescu își propune să transforme lacul Tăbăcărie într-un centru de activități nautice și recreative.

Printre sporturile nautice care vor fi încurajate se numără caiac și canoe, ideale pentru cei care doresc să exploreze lacul în liniște sau windsurf, pentru pasionații de sporturi de apă și adrenalină.

Lacul ar putea oferi o zonă destinată plimbărilor cu hidrobicicletele sau cu alte mici ambarcațiuni, a transmis fostul șef ANPC.

Lacul Tăbăcărie are un potențial imens pentru dezvoltarea sporturilor nautice. Vreau să încurajez constănțenii să se bucure de aceste activități, care nu doar că sunt distractive, dar și benefice pentru sănătate. Zona ar putea deveni un pol de atracție pentru toată lumea, creând oportunități economice și de divertisment. Parcul Tăbăcăriei trebuie să redevină un loc emblematic pentru Constanța, un spațiu unde familiile să se bucure de natură, distracție și sport, a mai declarat Horia Constantinescu.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Propunerea care-l scoate pe Geoană din turul II. Putere absolută pentru funcționarii ANAF
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...