„Vreau să vă spun foarte clar dumneavoastră și către spectatori și colegii mei. Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune și să dea un răspuns cât mai rapid pentru a fi aprobată în Biroul permament. Acest dosar e unul instrumentat politic, în buna practică a DNA. Au venit cu 17.000 de pagini pentru ca acuzația să pară solidă. 17.000 de pagini și de maculatură care au acuzații care nu stau în picioare. Eu nu pot să le recomand să voteze cumva. Fiecare au avut posibilitatea să se ducă la Comisie să cerceteze cele 17.000 de pagini să își formeze o opinie. Parlamentul nu poate fi un obstacol în fața justiției, dar Parlamentul e chemat să analizeze acest sesizări. Senatorii sunt îndreptăți să ia această decizie”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară, la TVR 1.
Întrebat dacă este o victimă, liderul ALDE a replicat că este o țintă pentru că este, în prezent, „cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidați ai președintelui”.
„Nu sunt victimă, sunt țință, pentru că se apropie alegerile pentru funcția supremă în stat și sunt, în momentul de față, de departe cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidați ai președintelui. Îmi place asta cu sistemul. Sistemul funcționează în continuare. Sunt anumite legături care în continuare funcționează. Credeți că s-au întrerupt brusc legăturile acestea și obligațiile pe care au unii față de ceilalți. Revenirea lui Lazăr e simptomatică. El face parte din acest sistem”, a completat Tăriceanu.
Membrii Comisiei juridice din Senat au amânat, marți, votarea raportului referitor la solicitarea procurorilor DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru a chema la dezbateri un reprezentant al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.
DNA a solicitat Senatului, încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunțat că președintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.
Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat și dosarul Microsoft, în care au fost implicați mai mulți demnitari români.