Prima pagină » Știri politice » Ilie Sârbu, despre PNL: Vrem să interzicem prin Constituție migrația politică sau ne-am răzgândit?

Ilie Sârbu, despre PNL: Vrem să interzicem prin Constituție migrația politică sau ne-am răzgândit?

Ilie Sârbu, despre PNL: Vrem să interzicem prin Constituție migrația politică sau ne-am răzgândit?
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marți, că le reproșează colegilor din PNL "sistemul ca atare" în ceea ce privește migrația către acest partid a unor lideri din PDL, în condițiile în care și social-democrații și liberalii se pronunță împotriva migrației politice.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marți, că le reproșează colegilor din PNL „sistemul ca atare” în ceea ce privește migrația către acest partid a unor lideri din PDL, în condițiile în care și social-democrații și liberalii se pronunță împotriva migrației politice.

„Eu le reproșez sistemul ca atare. Suntem cu toții împotriva migrației politice. Vrem să introducem o prevedere în Constituție sau ne-am răzgândit și nu o mai introducem? E o întrebare”, a spus Ilie Sârbu.

Întrebat dacă, personal, condamnă ceea ce face PNL prin primirea în partid a unor lideri PDL, el a răspuns: „M-am întrebat dacă îl primesc și pe domnul Duță, așa cum a început migrația de la PDL spre PNL, cred că putem să ne așteptăm și la o variantă de genul acesta. Dacă nu se vor, sigur, încheia. Pe dumneavoastră, dacă ați fi în locul nostru, nu v-ar deranja? Că totuși, nu au fost luați membri simpli”.

Ilie Sârbu a admis că acest lucru „se mai întâmplă” și la PSD, însă la nivel de comune.

„Mai sunt treceri, dar când este vorba despre lideri de partid cu care noi ne-am confruntat în lupte politice ani de zile, i-am criticat pentru ceea ce au făcut rău și acum, deodată, dacă trec la un anumit partid, la noi să spunem – la PSD – sau dacă trec la PNL, devin etalon moral în politică? Nu cred în varianta aceasta”, a subliniat social-democratul.

Chestionat dacă a protestat în cadrul USL, el a menționat că nu a avut „șansa”, deoarece nu a fost o ședință a USL.

Sârbu a spus că nu va putea să participe la ședința USL de marți fiindcă are o altă ședință la comisia parlamentară din care face parte. „Dar probabil că liderii noștri vor discuta fără îndoială. Eu cred că este o problemă care se încheie astăzi. Sunt convins de lucrul acesta”, a declarat Ilie Sârbu.

Pe de altă parte, el a subliniat că nu doar el este nemulțumit de migrația dinspre PDL către PNL, amintind de poziția similară a secretarului general al partidului, viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

„Eu nu cred că vom ajunge la varianta pe care văd că a lansat-o presa – că USL se rupe. Nu se ajunge aici. De fiecare dată când am avut o problemă, am știut să o rezolvăm în interiorul Uniunii”, a adăugat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, întrebat dacă este deranjat de trecerea unor lideri de la PDL la PNL, că nu este deranjat de acest lucru și că nu sunt semne de întrebare la PSD în această privință.

Întrebat dacă îl deranjează intrările „pe bandă rulantă” a celor din PDL în PNL, Ponta a răspuns: „Nu, nici pe bandă rulantă, nici pe scări”.

El a mai fost întrebat dacă sunt semne de întrebare la PSD din prisma intrărilor de la PDL la PNL, după cum a declarat Liviu Dragnea. „Din punctul meu de vedere, nu”, a răspuns el.

Vicepreședintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, că în PSD, dar și în organizația județeană a PNL Mehedinți, există o îngrijorare legată de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stănișoară în PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminică seara, că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulți tranferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formațiuni, menționând că PSD luat decizia de a nu accepta migrația politică.

Și deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a declarat, luni, că intrarea fostului democrat-liberal Mihai Stănișoară în PNL nu a produs cele mai bune ecouri în organizația PSD Mehedinți, dată fiind lupta politică dusă la nivel local până în prezent.

„Acasă, la Mehedinți, intrarea domnului Stănișoară în PNL nu a stârnit cele mai bune ecouri în rândul colegilor noștri din PSD. Imaginați-vă că ei s-au bătut până acum, mă refer la domnul Duicu cu domnul Stănișoară și brusc este aliat. Îi va fi greu domnului Duicu la Mehedinți să explice cum s-a aliat el așa, deodată, cu domnul Stănișoară, dar asta va fi problemă care în timp se va rezolva”, a spus Hrebenciuc.

El a opinat că astfel de „probleme” vor mai apărea și în alte județe.

„Nu cred că putem vorbi de o migrație a pedeliștilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aș fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulți, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un județ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă și cu PNL și cu PSD și de a doua zi să intre în USL e o problemă și dacă aceste cazuri se înmulțesc începem să avem probleme în județe și atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din județe. La Mehedinți, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat dnul Stănișoară (…) E bine să ne gândim foarte serios când facem așa ceva să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor”, a declarat Dragnea într-o emisiune la RTV.

Secretarul general al PSD a precizat că premierul Victor Ponta nu a avut cunoștință de trecerea lui Mihai Stănișoară la PNL.

Totodată, el a menționat că spre deosebire de liberali PSD a luat decizia ca „deocamdată” să nu accepte reprezentanți ai PDL în partid.

Mihai Stănișoară, fost prim-vicepreședinte al PDL și lider al grupului deputaților democrat-liberali, a trecut la PNL spunând că acest partid este singurul care „poate susține și implementa cu succes politici de dreapta în România”.

Stănișoară a mai spus că pentru el „PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul și viitorul”.

Mihai Stănișoară era prim-vicepreședinte PDL, lider al grupului deputaților democrat-liberali și președintele organizației județene Mehedinți a PDL.

În perioada 2007 – 2008, Stănișoară a fost consilier prezidențial pentru securitate națională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.

Vicepreședintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, că în PSD, dar și în organizația județeană a PNL Mehedinți, există o îngrijorare legată de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stănișoară în PNL.

Citește și