Iliescu, despre Ponta: S-a maturizat văzând cu ochii și am asistat cu plăcere la evoluția lui

Publicat: 12 05. 2012, 14:02
Actualizat: 12 05. 2012, 14:02

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că apreciază felul în care Victor Ponta și-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului și modul cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală.

„Am apreciat toată evoluția din ultimii doi ani de zile a lui Ponta”, a spus Iliescu, la postul B1 TV.

Moderatorul i-a amintit de faptul că la un moment dat l-a numit „cârlan” pe Ponta. „Da, pentru că era într-adevăr tânărul puțin mai nărăvaș chiar. Dar am apreciat modul în care a evoluat și în munca de partid și când a preluat misiunea de președinte al partidului. Realmente s-a maturizat văzând cu ochii și am asistat cu plăcere la această evoluție a lui. De asemenea, felul în care și-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului și cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală”, a răspuns Iliescu.

Referitor la faptul că înainte de moțiunea de cenzură avea rezerve cu privire la oportunitatea asumării guvernării de către USL, Iliescu a admis că la vremea respectivă se gândea că este un risc. El a adăugat însă că, în ciuda dificultăților acestei perioade, aceasta este totuși „cea mai bună soluție”.

„În primul rând că, în urma moțiunii de cenzură, s-a impus acest lucru și a nu-ți asuma această răspundere deja nu mai era bine din punct de vedere politic. Cu toate greutățile, dificultățile pe care le comportă această perioadă, totuși este cea mai bună soluție”, a spus Ion Iliescu.

Pe de altă parte, chestionat dacă Mircea Geoană ar putea să revină în PSD, Iliescu a arătat că depinde în primul rând de acesta. „Depinde în primul rând de domnul Geoană. Să-și exprime dorința să revină”, a spus președintele de onoare al PSD.