Iliescu despre proiectul de la Roșia Montană: Țara are nevoie de valorificarea resurselor

Publicat: 03 10. 2013, 17:23
Actualizat: 19 02. 2015, 09:53

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Roșia Montană, că „țara are nevoie de valorificarea resurselor” și trebuie încurajate activitățile economice, precizând că folosirea de cianuri în exploatările miniere „s-a practicat și se practică și în alte părți”.

„Noi trebuie să încurajăm activitățile economice. Țara are nevoie de valorificarea resurselor. Sunt niște probleme. Trebuie văzute, deocamdată nu există tehnologii fără cianuri, din câte știu eu, nu sunt specializat, dar sunt informațiile care circulă. Deci s-a practicat, se practică și în alte părți, se iau măsurile cuvenite”, a declarat, joi, la Ploiești, Ion Iliescu, referindu-se la proiectul minier de la Roșia Montană.

Despre propunerea specialiștilor de la Baia Mare privind exploatarea fără cianuri, Iliescu susține că aceasta „e doar o propunere de laborator și nu se știe dacă e viabilă la scară industrială”.

Ion Iliescu a mai afirmat că problemele legate de exploatarea minieră „trebuie tratate cu răbdare, cu înțelepciune, cu specialiști, cu oameni care știu carte și care se pronunță în cunoștință de cauză”.

„Cu demonstrații de stradă nu o să rezolvi problemele cianurilor în industrie”, a concluzionat președintele de onoare al PSD.