O echipă de brutari din Sfântu Gheorghe a copt astăzi la un târg de produse agricole din București „cea mai mare pâine din România”. După trei ore de frământat aluatul și alte șase într-un cuptor de cărămidă special amenajat, din 57 kg de făină, 34 litri de apă, 5 kg de cartofi și 1kg de drojdie a ieșit o pâine de 96,6 kilograme.
Prezent în momentul în care pâinea-record național aa fost scoasă din cuptor, ministrul Agriculturii, Danile Constantin, a început să o împartă vizitatorilor. „Iese abur puternic. Parcă văd lupta pentru buget. Acesta este bugetul și toată lumea trage”, a comentat în glumă liderul PC, Daniel Constantin.
Anul trecut, când Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase a făcut prima încercare de a stabili un record național, pâinea care a ieșit din cuptor a cântărit 58 de kilograme.