Încep plățile pentru Programul TOMATA / Florin Barbu: Ministerul Agriculturii a virat 180 de milioane de euro către Direcțiile Agricole Județene

Publicat: 16 07. 2024, 14:16
Sursa FOTO: pxhere.com

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat pe Facebook începerea plăților pentru Programul Tomata. El a precizat că Ministerul Agriculturii a virat 180 de milioane de euro către Direcțiile Agricole Județene.

În piețe, în supermarket-uri sau în magazinele de cartier, din toată țara se găsesc roșii românești, a scris Florin Barbu pe Facebook.

Potrivit ministrului Agriculturii, anul acesta, 24.472 de fermieri s-au înscris în program, majoritatea provenind din județele Olt (7923), Galați (6651) și Dolj (2017).  În zilele următoare, toți fermierii înscriși vor primi prima tranșă de 1.500 de euro.

Ministerul Agriculturii a virat deja 180 de milioane de euro către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor, mai spune el.

Ministrul Barbu a precizat că, pentru a asigura disponibilitatea roșiilor românești pe tot parcursul anului, fermierii vor primi cea de-a doua tranșă de 1.500 de euro, în septembrie.

Succesul acestui program este meritul legumicultorilor noștri, acești români gospodari care au tot sprijinul și respectul nostru. Vom continua să lucrăm pentru a îmbunătăți acest program, care, alături de alte măsuri, susține producția românească, a concluzionat Barbu.

CITEȘTE ȘI:

Florin Barbu, despre politicile neloiale ale UE : Nu este corect ca fermierii români să fie pe locul 25 ca SUBVENȚIE

Convergența plăților între statele membre în cadrul PAC, pe masa de lucru a PPE / Florin BARBU a solicitat includerea convergenței încă din 24 iunie