ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ dintr-o ședință PSD. Planul de ARANJARE A ALEGERILOR PREZIDENȚIALE pentru Victor Ponta

Publicat: 11 11. 2014, 17:33
Actualizat: 29 04. 2015, 16:16

UPDATE: REACȚIA DNA DUPĂ PUBLICAREA ÎNREGISTRĂRII DE CĂTRE GÂNDUL

Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost înregistrat în timp ce țipa la colegii săi de partid și-i amenința pe directorii de școli, pe șefii de deconcentrate, dar și pe preoții din județ că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu va câștiga prezidențialele. În această săptămână, Liviu Dragnea a discutat cu toți șefii de organizație din țară despre rezultate de la alegeri, iar în week-end-ul trecut s-a deplasat la Satu Mare pentru a evalua situația din județ.

În înregistrarea audio obținută de gândul, Mircea Govor le transmite, pe un ton ridicat, colegilor că nu se pot „pișa pe șefi”.

„Să-i ia mama dracului pe toți, că n-am nevoie de toți nenorociții in jurul meu. Deci am nevoie decât de cei cu care pot face treabă, restul valea.  Pleacă la mama dracului toți, n-am nevoie de niciunul”, țipă Govor.

El își amenință primarii și consilierii că toți cei care nu vor avea rezultate în turul al doilea al prezidențialelor nu vor mai primi bani de la Consiliul Județean, dar nici de la bugetul de stat.

Cei care nu veți avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Județean și cât am posibilitate, nu o să primiți niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero, când se impart …(neinteligibil) zero  și garantez că niciunul nu mai primește nimic. Stați și muriți, asta e viața. Deja nu se mai poate. Trebuie să mă duc eu să mă milogesc ca un prost și să pun o groază în joc? Pentru ce? Ca sa vin aici să ce? Să mă fac de râs. Pentru că ăla doarme la amiază în loc să meargă în campanie electorală, alalalt în ziua votului stă și nu face nimica, mă duc la altul nimica. Unde ai fost, măi? Unde a fost …(neinteligibil) de la școală? Cum să fie la școală, mă? Eu ce-s, tâmpit? M-am dus și am vorbit cu omul nostru. … (neinteligibil) Să-ți spun ceva, de luni nu mai vine la școală, să se ducă să se odihnească. De luni, la revedere. Nu mai merge cu de-aste feluri. Și-o spun foarte clar. Toți directorii de deconcentrate care au fost numiți politic , directorii de școli, toți care au fost numiți politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a-ncheiat„, spune Govor, potrivit înregistrării obținute de gândul.

„Preasfințitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar”

Pe lângă șefii de deconcentrate și directorii de școală, președintele PSD Satu Mare susține că a vorbit cu „preasfințitul” și că preoții se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta. În caz contrar, pot să-și ia adio de la fonduri, iar „preotesele” vor fi date afară. În înregistrarea obținută de gândul, Govor își asigură colegii că a vorbit cu „presfințitul” care a fost „de partea noastră total”, și prezintă cum vor acționa preoții în ziua alegerilor.

Am vorbit cu preasfințitul, am vorbit cu toți popii. Exact cum vorbesc cu voi, așa am vorbit și cu ei și am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil)  Dacă nu vreți să fiți de partea noastră, s-aduceți să votați cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la ușa nu mai veniți. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraților, NU, la revedere, și i-am spus la preasfințit, a spus presfințitul trimiți în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS și-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate. Deci preasfințitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. (…) Și încă ceva, la toți popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am și spus. Toți au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă  la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem  noi, mă, casă de binefacere, suntem proști? Nu mai suntem proști, am fost destul”, spune șeful PSD Satu Mare.

Ca să verifice că preoții au înțeles mesajul ultimativ, Govor spune că în duminica votului „câte un om de al nostru” trebuie să fie în fiecare biserică și să raportez prin SMS dacă preoții le-au spus sau nu oamenilor cum să voteze.

„20 de persoane or strâns cred și babele care umblă în patru labe. Așa se face, măi fraților!”

Govor face, totodată, planul pentru ziua alegerilor în care activul de partid, directorii de deconcentrate, profesorii din județi trebuie să fie fie prezenți câte doi în fața secțiilor de votare  și să vorbească cu oamenii.

Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secție de votare vreau să văd doi oameni în fața secției de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de școli, să fie poștașul din sat, să fie reprezentantul direcției sanitar-veterinare (…) În fața secției de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine ați venit, vă așteptăm să veniti să fiți de partea noastră și la revedere. (…) Deci la fiecare secție de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba”, spune Govor.

El dă exemplul de bună organizare unde 20 de oameni au scos oamenii la vot. „Or umblat din casă în casă, or făcut ce-a trebuit. 20 de persoane or strâns cred și babele care umblă în patru labe. Așa se face, măi fraților! De aia sunt rezultate. Oamenii au dreptul să voteze. Trebuie să-i facem să voteze„, spune șeful PSD Satu Mare, potrivit înregistrării obținute de gândul.

Govor își asigură, totodată, colegii că a stabilit strategia și cu liderii UDMR, despre care le pune în vedere încă că „sunt șmecheri” și joacă la două capete.

„Cei de la UDMR ne-au promis că vin cu noi. Ei sunt șmecheri,  lucrează la două capete, dar nu funcționează. Vom avea în fiecare localitate câte un ungur de-al lor și câte unul de-al nostru. Și vom sta să vedem ce vor să facă.  De asemenea, din momentul în care am bătut palmă cu ei și le cerem același lucru în biserică trebuie să meargă în biserică (neinteligibil). Nu mai merge așa. Nu mai avem ce face. Vom avea oameni în fiecare biserică ungurească”, spune liderul social democrat.

sursa foto:interactivnews.ro

Govor, pentru gândul: Este probabil ceva, făcătură a cuiva. Mi se pare deplasată situația

Contactat telefonic de gândul, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că el coordonează toată campania electorală la nivelul județului și că această se „desfășoară în condiții foarte bune, civilizat și facem treabă bună”.

„Eu sunt foarte nemulțumit pentru că nu am crezut că voi pierde. Sunt nemulțumit că am avut sub scorul lui Iohannis, aș fi dorit să fim noi pe primul loc. Facem, muncim mult mai mult, ne mobilizăm mult mai tare. Sunt ferm convins că Victor Ponta va fi viitorul președinte al României. Vreau ca noi să câștigăm la nivelul județului Satu Mare”, a afirmat pentru gândul Govor.

Pesedistul a admis că a avut o întâlnire cu primarii, viceprimarii și aleșii locali din județ. Despre înregistrare a spus că „probabil” este o „făcătură a cuiva”.

„Nu am chemat niciun director de deconcentrate de la vreo instituție de stat, pe care să-l implic în campania electorală. Toți cei care participă la campania electorală sunt militanții noștri, sunt membrii noștri de partid și cu ei facem campanie. Eu nu iau oamenii din instituțiile statului să-i oblig la așa ceva”, a spus președintele PSD Satu Mare.

Întrebat despre discuțiile purtate cu preoții din județ, Govor a răspuns: „cu preoții am tot timpul un dialog continuu, am o relație foarte bună cu preoții din județul Satu Mare, deci sunt discuții frecvente, nu doar de acuma”. Social-democratul a adăugat că nu le-a impus acestora pe cine să susțină în campania electorală, dar „fiecare om știe ce are de făcut, cum îl trage inima și conștiința”.

„Eu cu preoții mă întâlnesc de foarte mulți ani, am o relație foarte bună și discutăm tot felul de lucruri. Biserica Ortodoxă este biserica majoritară în România și este firesc să vorbim cu ei”, a subliniat Mircea Govor.

El a negat orice discuție avută despre schimbarea șefilor de deconcentrate și a directorilor de școli dacă Victor Ponta pierde alegerile prezidențiale. În privința amenințării primarilor cu tăierea fondurilor, președintele PSD Satu Mare a declarat pentru gândul că doar Guvernul Ponta a alocat bani pentru județ.

„Singurul guvern care a sprijinit județul Satu Mare este guvernul Ponta. La noi nu e diferență între primarii de culoare politică. Le-am spus primarilor mei că dacă pierdem alegerile există pericolul să nu mai primim niciun ban”, a spus Govor. El a ținut să precizeze că nu numește directorii de deconcentrate și că acesta este atributul prefectului.

„Astea sunt povești, e o făcătură. Într-o ședință de partid poate fi înregistrat tot ce discutăm. Eu am discut pur și simplu activitatea de partid cu colegii mei. Mi se pare deplasată situația”, a comentat înregistrarea Mircea Govor.

Inspectorul școlar confirmă prezența la ședință

Mircea Govor a fost contrazis însă de către inspectorul școlar general Claudiu Mondici. El a confimat pentru gândul că a participat pe 4 noiembrie la ședința PSD. El a declarat că, de fapt, a fost vorba de o ședință de analiză a rezultatelor și că nu s-a simțit amenințat.

De asemenea, el a precizat că nu a implicat directorii de școli în campania electorală. „Eu nu știu dacă am stat 10 minute la acea ședință pentru că am avut videoconferință. A fost o ședință de analiză a alegerilor. Eu nu m-am simțit amenințat. Eu nu fac politică în timpul serviciului. Cât despre directorii de școli, nu sunt puși politici. Sunt directori din toate partidele, nu am ținut cont de partid. Eu nu le-am cerut să facă nimic decât să vegheze la bunul mers al educației”, a declarat Claudiu Mondici pentru gândul.

Iustin Sigheteanul neagă înțelegerea cu Govor

Consilierul PS Iustin Sigheteanul, părintele Teodosie, a explicat că ierarhul nu este implicat în campania electorală a PSD și că preoții s-au limitat doar la îndemna alegătorii să meargă la vot.

„Mai avem una și de la Maramureș, unde un primar a spus că preasfinția sa a îndemat oamenii să voteze cu Iohannis. Nu te poți lua după astea. Se folosesc de un nume și de o persoană care să fie credibilă. Eu nu știu de nici o înțelegere între preasfinția sa și domnul Govor. Noi am îndemnat enoriașii să meargă la vot mai ales acum că e o chestiune națională. Nu e vorba de politică de roșu sau verde. Să meargă românii la vot și să iasă cine o da Domnul”, a declarat părintele Todosie pentru gândul.

Cu toate acestea, PS Iustin Sigheteanul a participat la slujba de sfințire a lucrărilor de renovare a bisericii de la Corund, unde a îndemnat credincioșii să voteze „candidatul nostru” și a spus că trebuie să fie ortodox. Indirect, ierarhul a lăsat să se înțeleagă că opțiunea electorală trebuie să fie pentru Victor Ponta.

„Duminică să dați dovadă de iubire de neam și țară și de purtare de grijă. Sunt doi candidați la Președinția României și fiecare formațiune politică ne îndeamnă să votăm candidatul lor. Noi vă spunem: Votați-l pe a nostru, pentru că este al nostru, al poporului român. Viitorul președinte al României trebuie să fie un credincios ortodox, care își face semnul Sfintei Cruci. De aceea vă îndemn să votați cu responsabilitate pentru viitorul României, să votați pentru România”, a declarat preotul în fața enoriașilor.

Acestă declarație a fost suprinsă și de o televiziune locală:

Un comunicat PSD publicat de presa locală mai consemnează și următoarea afirmație a preotului: „Toți preoții, după ce termină slujba în biserici, să se prezinte la vot în fruntea credincioșilor din parohia fiecăruia. În funcție de câți mergem duminică la vot, atâta vom primi din partea Guvernului” – a mai spus PS Iustin.

Televiziunea NVTV a publicat o știre în care relatează că Mircea Govor a fost la slujba de duminică de la biserica din localitatea Moftinu Mic, unde preotul a îndemnat enoriașii să voteze cu Victor Ponta. „Este printre noi domnul Mircea Govor, care este creștin și ortodox și el este împreună. Și el ne îndeamnă să fim uniți și să votăm, să votăm, să votăm cu cei care sunt ortodocși, să votăm cu Victor Ponta căci el este cel care poate să ne unească”, a spus preotul la slujbă.

Cine este Mircea Govor

Președintele Mircea Govor este un apropiat al președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, cel care a fost extrem de nemulțumit de rezultatele scoase de organizațiile social-democrate în zona Ardealului. La Satu Mare, pesediștii au pierdut la mustață bătălia la prezidențiale, ceea ce l-a enervat pe Govor. Liviu Dragnea a fost în acest weekend în Satu Mare pentru a lua pulsul organizației. La finalul lunii octombrie, cu ocazia zilei de naște a lui Liviu Dragnea, Mircea Govor a publicat în mai multe ziare locale mesaje de „la mulți ani” pentru colegul său de partid.

Mircea Govor este vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare și președinte al PSD Satu Mare din 2012. Fiul său deține un ziar și o televiziune regională.

STENOGRAMA ÎNREGISTRĂRII CU MIRCEA GOVOR 

„Deci noi facem ce trebuie pentru județ și ne pișăm pe șefii noștri…..Nu se mai poate să-l dăm în aia, nici pe el, nici pe … de la municipiu. Nu există asemenea vocabular, să-l dăm in aia sau în aia de Ponta sau de Dragnea. Nu există așa ceva și nu va mai exista, garantez eu. În județul Satu Mare, cât sunt eu aici nu vor mai exista așa feluri de oameni. Să-i ia mama dracului pe toti, că n-am nevoie de toți nenorociții în jurul meu.

Deci am nevoie decât de cei cu care pot face treabă, restul valea.  Pleacă la mama dracului toți, n-am nevoie de niciunul. Și Dan Secelean (?), eu îți spun ultima dată,  dacă eu te chem la ședință și nu vii că ești la domnul primar, eu mă duc la domnul prim-ministru. Fără nicio ezitare, o să fii dat afară. Să fii dat afară! Eu te-am pus director acolo, băi. Și nu tu îmi comanzi mie! (dă cu pumnul în masă) Ai fost numit politic, n-ai fost numit de Voica, pentru că el aici nu face legea în municipiul Satu Mare! Că m-am săturat.

Deci încă o dată, dacă te chem la mine și nu vii îți garantez că vei zbura! Și nu numai tu! Păi ce faceți voi, mă, voi faceți regula? Sau crezi că Voica îmi face mie regula? (nu se intelege)

N-am numit pe nimeni în glumă, dar ce, mă milogesc în fața lor? Nu mă milogesc. S-a terminat. S-a terminat. Deci să discutăm vorbe. Cine mai vrea să mergem împreună la muncă, mergem, care nu, acuma se ridică în picioare și pleacă.

Nu mai am nevoie de filfizoni. Că nu-s eu să-mi țin (neinteligibil) de râs. Față de toată lumea. Că nu se poate, domne. Că nu se poate pentru că oamenii ăștia Ponta si Dragnea nu merită bătaia asta de joc (neinteligibil) cu cine, cu Iohannis. Cine mă-sa e Iohannis? Ce-a făcut, domnule, ACL pentru voi, pentru oamenii din județul Satu Mare? Nimeni, nimic. Dar aici este o tactică cât se poate de nesimțită. Zona Oașului nu vă interesează. Credeți că vi se cuvine tot. Nu vi se mai cuvine nimic. În frunte cu domnul Ciocan. Ultima dată vă spun, dacă nu va implicați în Certeze, lăsați pe altul să se ocupe de Certeze. O spun în toate organizațiile.  S-a terminat. Eu nu am nevoie să îndur atâta rușine din cauza unuia sau altuia. S-a terminat.

Deci nu se mai poate. Dacă vreți să lucrăm bine împreună, bine, dacă nu cu asta basta. Nu am nicio problemă, nu am niciun avantaj de când sunt președinte de organizație. Pierd ca un  prost, și ca  imagine pierd, și sănătate, pierd și bani, pierd de toate. Dar nu-mi pare rău, dar măcar să văd rezultate, domne, că îi respect prea mult pe oamenii ăștia, vin de patru ori într-un an de zile. Vine lumea și cere. Toată lumea se plânge (neinteligibil) .

Dar nu se mai poate. Deci chiar m-am săturat. O să merg acuma la București, o să-i spun exact situația și o să le spun fraților, despre asta e vorba. Dacă în municipiu nu poți să discuți cu nimeni, de asta s-a întâmplat ……(neinteligibil, sună un telefon), n-a vrut să ia măsuri dure acuma înainte că s-a gândit ……(neinteligibil). Dar mâine o să zic tot. Și mă duc la organizatțe, nicio problemă. Dar nu sunt eu slugă, măi, frate, dar ce credeți? Deocamdată mi s-a dat sarcina asta să conduc față de voi.

Cei care nu veți avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Județean și cât am posibilitate, nu o să primiți niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero, când se impart …(neinteligibil) zero  și garantez că niciunul nu mai primește nimic. Stați și muriți, asta e viața.

Deja nu se mai poate. Trebuie să mă duc eu să mă milogesc ca un prost și să pun o groază în joc? Pentru ce? Ca sa vin aici să ce? Să mă fac de râs. Pentru că ăla doarme la amiază în loc să meargă în campanile electoral, alalalt în ziua votului stă și nu face nimica, mă duc la altul nimica. Unde ai fost, măi? Unde a fost …(neinteligibil) de la școală? Cum să fie la școală, mă? Eu ce-s, tâmpit? M-am dus și am vorbit cu omul nostru. … (neinteligibil) Să-ți spun ceva, de luni nu mai vine la școală, să se ducă să se odihnească. De luni, la revedere. Nu mai merge cu de-aste feluri. Și-o spun foarte clar. Toți directorii de deconcentrate care au fost numiți politic , directorii de școli, toți care au fost numiți politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă. S-a-ncheiat. Eu îmi asum pentru traba asta și plec și eu, nicio problemă, dar nu stau în fața voastră să mă fac de râs. Nu stau, s-a terminat.

Deci am hotărât în felul următor: la fiecare secție de votare vreau să văd doi oameni în fața secției de votare, din care să fie consilieri locali, în special dacă avem, să fie directori/profesori de școli, să fie poștașul din sat, să fie reprezentantul direcției sanitar-veterinare, nu-I aci, sunați-l să vină urgent. Deci asta spun, în fata secției de votare să fie la intrare doi oameni care să stea de vorbă cu omul: Bună ziua, bine ați venit, vă așteptăm să veniti să fiți de partea noastră și la revedere.

Dacă aveți probleme acolo … Vă garantez. Deci la fiecare secție de votare. Pe lângă asta trebuie să meargă din casă în casă să le spună la oameni în felul următor: oameni buni, nu facem voturi, nu ne gândim pentru comună, stăm degeaba. Le spuneți. Vă spun sincer, eu vă garantez, toți care vor pierde, eu nu vă ….(neinteligibil). Ăla care o pierdut cu mine nu se mai vede nu mai vede, de partidul ăsta vorbesc. De-aci încolo, iar eu la Consiliul județean în nici într-un caz.

Deci o să facem o schemă pentru asta, sâmbătă, duminica asta și duminica viitoare trebuie să aveți un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localități. Am vorbit cu preasfințitul, am vorbit cu toți popii. Exact cum vorbesc cu voi, așa am vorbit și cu ei și am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil)  Dacă nu vreți să fiți de partea noastră, s-aduceți  să votați cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la ușa nu mai veniți. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraților, NU, la revedere, și i-am spus la preasfințit, a spus presfințitul trimiți în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS și-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate.

Cum adica mă, dar ce pofte-s astea? Numa”cu mâna-ntinsă  și noi ce să facem? S-o terminat. Deci preasfințitul o fost de partea noastră total. E un om extraordinar. Dar …..(neinteligibil) Și încă ceva, la toți popii dacă pierdem toate preotesele le dau afară din tot, la revedere. Le-am și spus. Toți au venit la mine să le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleacă acasă. Meargă  la mama dracului, nu mă interesează. Deci s-o terminat. Deci de-acum înainte intru până mă duc la…. Păi da ce suntem  noi, mă, casă de binefacere, suntem proști? Nu mai suntem proști, am fost destul.

Este vina noastră, n-am făcut mobilizare. Nu ne-am dus la oameni, nu i-am rugat să vină la vot, eu am sunat la o grămadă, v-am sunat până mi-au sărit ochii. Am vorbit pe telefonul ăsta atât că dacă Doamne ferește, pierdem, sută la sută-mi iau gatul. Dar măcar mai completez cu ceva…..n-am nicio problemă. Că asta-i viața.

În duminica votului puneți în fiecare biserică să fie câte-un om de-al nostru. Ăla să aibă telefon și să ia legătura cu băieții noștri, să trimită SMS. Le-o spus sau n-o spus. Dac-o spus, e-n regulă. Nu se poate așa ceva. Și-atunci dacă în ziua votului, și vă repet, număr pe fiecare localitate când mă duc: doi în față secției de votare, da”care stau și discută cu oamenii, nu stau ca niște (neinteligibil) bete pe-acolo sau se duc să se-ncălzească cum s-or dus unii. Nu mai așa ceva. Că nu murim 10 ore sau cât trebuie să stăm acolo. Două persoane. Unde avem primar, prezență obligatorie a primarului, a viceprimarului, a managerului public, prezență obligatorie acolo să stea de vorbă cu oamenii. Și-a consilierului, am spus, consilierii, directorii de deconcentrate, tot. Și cei care vor fi puși acolo, dacă nu sunt puși acolo, am terminat-o.

..(neinteligibil) 20 de oameni, mă. 20 de oameni, toți pregătiți. Or umblat din casă în casă, or făcut ce-a trebuit. 20 de persoane or strâns cred și babele care umblă în patru labe. Așa se face, măi fraților! De aia sunt rezultate. Oamenii au dreptul să voteze. Trebuie să-i facem să voteze.

Tu trebuie să-i mobilizezi, să-i împarți, nu mă interesează, în toate localitățile, să împarți sever oamenii tăi pentru că am încredere în tine și am încredere în oamenii tăi. Nu știu cum vă aranjați, cum vă faceți, în fiecare localitate trebuie să avem 1,2,3,4, câți încap. Te rog. Deci am spus, în tot județul. Trebuie să prindem primăriile UDMR. Cei de la UDMR ne-au promis că vin cu noi. Ei sunt șmecheri,  lucrează la două capete, dar nu funcționează. Vom avea în fiecare localitate câte un ungur de-al lor și unul de-al nostru. Și vom sta să vedem ce vor să facă.  De asemenea, din momentul în care am bătut palmă cu ei și le cerem același lucru în biserică trebuie să meargă în biserică (neinteligibil). Nu mai merge așa. Nu mai avem ce face. Vom avea oameni în fiecare biserică ungurească. Asta e etapa a doua, după ce s-a vorbit preotul cu ei. Și vom avea om care să asculte predică în biserică. Și tot așa. Am spus clar. Dacă așa stă treaba, domnul primar din ..(neinteligibil)  îmi dau cuvântul meu de onoare, îi fac acolo stațiune cum n-o fost niciodată ……(ininteligibil). Și-i spun primarului din Sodun să cauți teren între … pentru o stațiune și-ți fac o stațiune termală cum nu există în județul Satu Mare. Uite, ……suntem nerecunoscători.

Nu mai vorbesc de directorii de deconcentrate. Măi,  oameni buni, am fost și-acuma, mi s-o cerut,  am dat note explicative cum au fost numiți directori, am dat dosare la DNA,frumos, zice că eu i-am numit. Nu, ministerele îl numește . Dar voi n-aveți obligații față de nimeni? Numai voi? Față de voi au obligații toți? Nu există așa ceva. Nu există. Uite, eu îmi asum și după această campanie crezi că nu știu care ce miscă? Eu vă garantez că jumătate la revedere. Ca să știți de la mine. Nu mai merge. Nu puteți să mă păcăliți. În asta intra și ceilalți care-s numiți așa cum îs numiți. Vă spun un lucru: controlul în Consiliul Local Satu Mare îl am eu. Nu-l are nimeni. Și nu v-or schimbat munca pentru că n-am vrut eu. Că nu l-am lăsat pe altul și pe ăsta, pe Cozma, să-l schimbe c-or vrut să-l schimbe. Nu primarul deține controlul,eu dețin. Și-n momentul în care eu am spus că îl schimbăm, îl schimbăm. În momentul când spun că nu mai trece niciun proiect, nu mai trece niciun proiect.

Păi, stați un pic, fratilor, chiar credeți că-s aici pe post de slugă? Pe post de păpușă? Acum să fiu corect și domn că nu am cum să stric atmosfera în partid? Da”stați un pic. Nu sunt subalternul domnului primar.  Nici a domnului Roica, nici a domnului celălalt. Deocamdată, politic eu conduc partidul ăsta. Când vor conduce ei, ceea ce nu va fi niciodată, că era vai și-amar de partidul ăsta. Era praf și pulbere. La fel cum e organizația municipală, la fel cum e primăria, la fel cum îs toate. Așa era”

Ce spune legislația electorală

Potrivit legislației campania electorală pentru turul II al alegerilor prezidențiale se încheie sâmbătă, la ora 7.00, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia fiind sancționată cu amendă de la 1.500 la 4.500 lei.

După încheierea campaniei electorale se interzic: difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum și prin intermediul unor vehicule special amenajate; continuarea propagandei electorale, precum și sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

Legislația mai interzice și folosirea în campania electorală a resurselor instituțiilor publice. Potrivit Legii nr. 334, „este interzisă folosirea resurselor financiare, umane si tehnice aparținând instituțiilor publice, regiilor autonome, companiilor naționale, societăților comerciale sau societăților bancare la care sunt acționari majoritari statul ori unități administrativ-teritoriale, pentru sprijinirea activității partidelor politice sau a campaniei electorale a acestora, altfel decât în condițiile stabilite de legile electorale”.