CEx PSD a votat, marți, în unanimitate, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD pentru premier. Viorica Dăncilă este eurodeputat, membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European. Ea a mai avut un mandat de europarlamentar între 2009-2014, scrie Ziarul Financiar.
Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, aceasta fiind susținută de Dragnea pentru poziția de șef al delegației europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcție pe care o ocupă în prezent.
Unul dintre interviurile prin care Viorica Dăncila s-a remarcat la Bruxelles a fost acordat Revistei Parlamentului European, theparliamentmagazine.eu, unde a trebuit să răspundă la cinci întrebări simple, legate de carieră. Publicația Politico a titrat după interviu, în iulie anul trecut, că „eurodeputatul român Viorica Dăncilă a dat un exemplu strălucit de evitat de răspuns în Revista Parlamentului. În ciuda faptului că i-a fost pusă o serie de întrebări foarte simple, nu a răspuns la niciuna. Întrebată să își descrie stilul politic în trei cuvinte, a folosit 39. Nu a putut să își amintească nicio realizare cu care să surprindă cititorii, nici să numească o carte care a inspirat-o, în ciuda faptului că „adoră să citească”. Dăncilă nici nu a reușit să numească o singură persoană inspirațională din toate cu care a lucrat.
Vedeți mai jos interviul acordat de Viorica Dăncilă Revistei Parlamentului European:
1. Cum ați descrie stilul dumneavoastră politic/ de leadership, în trei cuvinte?
Lăsați-mă să reformulez un pic și să descriu trei principii care mă ghidează în cariera politică, pentru că fără îndoială influențează ceea ce ați numi „stilul politic”. Aceste trei principii sunt echilibrul, inițiativa și comunicarea, și deschiderea către ideile altor persoane.
2. Aveți vreo realizare personală care ar putea surprinde oamenii?
Au fost perioade în care am fost pusă în fața unor dificultăți, dar de fiecare dată am găsit puterea să mă ridic și să merg mai departe. Fiecare dintre noi se confruntă cu astfel de momente. Ceea ce contează cu adevărat este găsirea puterii, în noi înșine, să continuăm proiectele, să ne ghidăm mereu după principiile noastre.
3.Care este cartea care v-a inspirat și influențat cel mai mult și de ce?
Iubesc să citesc și să încerc să citesc de câte ori am timp. Și cred că, de-a-ntregul, cărțile pe care le citim ne influențează, ne conturează modul în care gândim și modul în care vedem lumea, chiar și felul în care gestionăm provocările și greutățile.
4. Ce persoană cu care ați lucrat v-a inspirat cel mai mult în carieră, și cum?
Nu am avut un model, în viață sau în politică. Prefer să observ și să studiez realizările oamenilor cu care mă întâlnesc în carieră, pentru a înțelege părțile pozitive, și de asemenea slăbiciunile, și să învăț din greșelile lor.
5. Care este cea mai mică schimbare pe care ați făcut-o în carieră și care a avut cel mai mare impact pozitiv?
Primul proiect politic a fost la nivelul administrației locale. Am lucrat din greu și am învățat foarte mult. Peisajul s-a schimbat foarte mult de la nivelul local la cel european, dar tenacitatea și dorința mea de a lucra din greu și a aduce schimbări pozitive a rămas aceeași.