„Am văzut toată aceasta discuție. Sunt un creștin ortodox practicant, așa cum sunt aproape 90% dintre români dar, pe de altă parte, sunt un om care respectă toate confesiunile, toate diferențele culturale și spirituale și nu sunt o persoană care privește cu ochi răi pe altcineva care este de altă confesiune”, a spus Firea.
Ea a subliniat că administrația trebuie să pună în practică dorințele bucureștenilor.
„Acuma este vorba, până la urmă, și de bugete, și de priorități și, dacă bucureștenii vor dori să se construiască și o moschee la București, administrația va trebui să facă ceea ce cred aceștia. Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcții guvernamentale, cât și cei care sunt reprezentanți ai administrației publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înșiși și familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neaparat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Și, dacă răspunsul va fi ‘da’, va trebui să acționăm în consecință. Dacă există nemulțumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureștenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili”, a declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei.
Președintele Klaus Iohannis, aflat miercuri în vizită oficială în Turcia, i-a spus omologului său de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, că autoritățile de la București susțin construirea lăcașului de cult musulman în Capitală. ”Chestiunea este de competența Primăriei și se lucrează la aceste documentații”, a spus Iohannis.
Gabriela Firea uită însă că proiectul moscheii a fost aprobat în 2015 în Guvern de fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul președinte al PSD, partid din care Firea face parte, precum și faptul că moscheea nu este plătită din banii administrației locale bucureștene, ci de la bugetul central.