Ioan Rus: „Nu pot accepta ca Ministerul Administrației și Internelor să fie părtaș la ceva ce nu înseamnă lege și respectarea legii în România”
Ioan Rus a declarat, luni, după ce și-a anunțat demisia de onoare din funcția de ministru de Interne, că nu poate accepta ca MAI să fie părtaș „la ceva ce nu înseamnă lege, ce nu înseamnă respectarea legii în România”, precizând că limitele demnității sale și le stabilește singur.
„Nu pot accepta ca Ministerul Administrației și Internelor să fie părtaș la ceva ce nu înseamnă lege, respectarea legii în România. Limitele demnității mele mi le stabilesc singur”, a spus ministrul demisionar Ioan Rus.
SURSA VIDEO MAI
El a mulțumit profesioniștilor din MAI care și-au făcut datoria.
„Totodată, vreau să mulțumesc echipei de profesioniști din MAI care și-a făcut datoria și îmi exprim speranța că profesioniștii vor lucra cu neutralitate politică și bună-credință”, a mai spus ministrul demisionar.
Ioan Rus a anunțat, luni, că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.
„Asupra mea și a Ministerului Administrației și Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuții de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a spus Ioan Rus.
„Politicienilor români, începând tot cu Traian Băsescu și continuând cu Crin Atnonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor și a deciziilor lor se află totuși un popor și o țară”, a adăugat Ioan Rus.
Ministrul demisionar al Internelor a mai spus că speră ca cei care vor veni după el la MAI să nu permită implicarea instituției în bătălii pentru putere.
„Cel care vine după mine la MAI să nu permită ca MAI să fie involvat în bătălii pentru putere„, a mai spus Ioan Rus.
El a mai spus că, în opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, chiar bine” și că el este un politician „onest, corect”. De altfel, a mai spus Rus, listele electorale permanente pe care se află peste 18 milioane de români au fost aproape identice la alegerile locale din 10 iunie și la referendumul din 29 iulie, diferența fiind de câteva zeci de mii de persoane în minus, la referendum. Cu toate acestea, la alegerile locale listele electorale nu au suscitat critici din partea niciunui partid politic, a spus Rus.
Ioan Rus a declarat că pe listele electorale pentru alegerile locale au fost 18.315.880 de cetățeni cu drept de vot, iar pentru referendum, aceste liste au fost curățate de alegători care într-un fel sau altul nu mai aveau drept de vot, fiind trecute 18.294.514 persoane, cu 21.366 mai puține.
Ioan Rus a anunțat că și ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, și-a înaintat demisia din funcție.
CITEȘTE AICI MAI MULTE DESPRE DEMISIA LUI IOAN RUS ȘI A LUI VICTOR PAUL DOBRE