„Vom avea în această seară o sesiune în care prim-ministrul David Cameron ne expune punctul de vedere al domniei sale, al guvernului britanic iar noi ne vom expune punctele noastre de vedere. Mâine vom avea o întâlnire în format de 27 pentru a aborda chestiunea, pentru a lua primele hotărâri și pentru a armoniza pozițiile. Există opinii ușor diferite. Unii vor să fie presată Marea Britanie să plece imediat, alții ar sugera chiar că ar fi bine să se aștepte. Una peste alta, este un lucru clar: nu se poate negocia nimic până nu există o solicitare scrisă din partea Marii Britanii, ori David Cameron a spus clar că nu va face acest lucru. Așa că până în toamnă este foarte puțin probabil să avem documente cu care să putem negocia”, a spus Iohannis pentru Digi24.
Președintele a reiterat că va susține punctul de vedere al României și a îndemnat la răbdare și onestitate, întrucât Regatul Unit este un aliat foarte important pentru țara noastră. „Voi susține punctul de vedere al României, că nu este cazul să ne grăbim peste măsură. Este bine să abordăm lucrurile cu calm, cu luciditate și, fiind vorba de Marea Britanie. (…) Mă gândesc în primul rând la românii care trăiesc și lucrează în Marea Britanie, pentru care avem de gând să ne implicăm, dar sunt și alte lucruri de politică externă, de securitate, unde Marea Britanie și România au puncte de vedere apropiate.”, a mai spus Iohannis.
Șeful statului a mai spus și că nu trebuie să ne grăbim sau să intrăm în panică, pentru că, cel mai probabil, lucrurile vor începe să se miște peste un an, doi: „Trebuie să vedem lucrurile și în succesiunea lor temporală. Deocamdată nu se întâmplă nimic și nu se va întâmpla nimic. Probabil un an, doi ani. Timp în care, evident, după ce se solicită ieșirea, se negociază aceste lucruri. În niciun caz nu este cazul să intre cineva în panică”, a precizat Iohannis.