Prima pagină » Știri politice » Iohannis: Corupția, o problemă endemică în România. Rezultatele se văd la știri

Iohannis: Corupția, o problemă endemică în România. Rezultatele se văd la știri

Iohannis: Corupția, o problemă endemică în România. Rezultatele se văd la știri
"Corupția e o problemă endemică în România", a transmis președintele Klaus Iohannis, în fața plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde a vorbit despre lupta împotriva corupției, dar și despre rezultatele care au fost înregistrate, în acest context. "Faptul că avem succes în această luptă împotriva corupției se vede în știrile zilnice care vorbesc despre arestări în toate domeniile", a mai spus șeful statului.

„În prezent luptăm împotriva corupției cu rezultate bune. Dacă cineva și-a imaginat că acest fenomen al corupției, care e o problemă endemică în România, dacă cineva a crezut că poate fi eredicat în 1, 2 sau 10 ani, se înșală. Lupta împotriva corupției e un proces lung, durerors și urât, care are multe fețe urâte, este fața urâtă a unei societăți democratice și faptul că avem succes în această luptă împotriva corupției se vede în știrile zilnice care vorbesc despre arestări în toate domeniile”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Iohannis a subliniat faptul că lupta împotriva corupției trebuie păstrată până când va fi câștigată. 

„Este un lucru care poate fi stresant pentru societate, pentru politicieni, dar rezultatele vin, de aceea cred că acest fenomen al corupției nu poate, o luptă împotriva lui nu poate fi pe termen scurt. Dacă păstrăm această luptă, trebuie să o facem până o câștigăm. Nu trebuie să câștige ceilalți și nu vreau să îmi imaginez acest lucru pentru România”, mai spus șeful statului.

Potrivit raportului MCV, dat publicității miercuri, România continuă să înregistreze progrese în reformarea sistemului judiciar și în combaterea corupției, dar critici ale politicienilor și presei la adresa instituțiilor judiciare, în special a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), riscă să submineze încrederea în justiție. Oficialii europeni vorbesc și despre „modificările legislative menite în mod clar să slăbească sau să reducă domeniul de aplicare al infracțiunii de corupție”, aluzie la cele două ordonanțe ale minstrului Justiției, Florin Iordache, referitoare la grațiere și la modificarea Codurilor Penale, aflate în centrul discuțiilor din sfera justiției.

 

 

Autor

Citește și