Iohannis, de la ONU atrage atenția că: ,,Impactul SCHIMBĂRILOR climatice reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare la adresa securității noastre”

Publicat: 25 09. 2024, 19:48

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția în discursul său de la ONU despre faptul că: ,,Impactul schimbărilor climatice reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare la adresa securității noastre, iar consecințele sale sunt deja evidente.”

Pe măsură ce aceste evenimente negative se intensifică, ele afectează demografia, economia, energia, conectivitatea și geopolitica. Este vital să consolidăm în continuare cooperarea internațională și să asigurăm mecanismele de protecție civilă atât de necesare, a mai precizat Iohannis.

Șeful statului a mai menționat că: ,,România participă activ la nivel internațional la exerciții, proiecte și acțiuni de intervenție în situații de urgență, în special pentru limitarea impactului incendiilor de vegetație.”

Sistemul ONU este esențial pentru a integra eforturile noastre și pentru a crea sinergii. Trebuie să accelerăm demersurile noastre pentru a menține obiectivul de 1,5 ℃. Și, întrucât schimbările climatice sunt un multiplicator de amenințări, România sprijină o abordare integrată a problematicilor legate de climă și de securitate în cadrul sistemului ONU, a mai continuat președintele țării.

De asemenea, Iohannis a punctat că: ,,Tranziția verde include și tranziția energetică, asigurând în același timp securitatea energetică, ca un important reper de dezvoltare.”

 

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis, în ultimul său discurs ca președinte la ONU: „Protejarea civililor trebuie să rămână obiectivul nostru comun”

Klaus Iohannis, de la ONU: ,,România sprijină pe deplin Inițiativa de Pace a Președintelui Zelenski”