Iohannis, despre calendarul alegerilor și tandemul PSD-PNL: ,,Cred că va exista SUFICIENTĂ înțelepciune pentru a păstra coaliția guvernamentală”

Publicat: 10 07. 2024, 20:20

This browser does not support the video element.

Klaus Iohannis, întrebat miercuri, depre calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare cu trei duminici consecutive a răspuns că poate funcționa această variantă. ,,Coaliția trebuie să-și ia măsurile cele mai potrivite pentru a permite, pe de o parte, o campanie electorală bună, pe de altă parte, o guvernare rezonabilă”, este de părere șeful statului.

 

Da, eu cred că va funcționa, de ce să nu funcționeze? Este puțin neobișnuit să avem trei duminici la rând alegeri, dar cine va fi avantajat? Omul de rând, fiindcă are șansa să-și pună votul pe candidatul pe care îl preferă.

Klaus Iohannis a mai declarat că: ,,în ce privește Coaliția, eu cred că va exista suficientă înțelepciune pentru a păstra coaliția guvernamentală în funcțiune, pentru că dincolo de campania electorală, și vom vedea probabil o intensificare a narativelor contondente.”

Țara trebuie guvernată și pentru asta Coaliția trebuie să-și ia măsurile cele mai potrivite pentru a permite, pe de o parte, o campanie electorală bună, pe de altă parte, o guvernare rezonabilă, până când, sigur, avem rezultatele de la alegerile generale și se va constitui noul guvern de după alegeri, a mai spus Iohannis.