Iohannis îi învață pe români cum să voteze: „Uitați-vă bine!”

Publicat: 06 05. 2016, 11:13
Actualizat: 30 08. 2016, 15:53

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis a ținut să facă un mic îndreptar pentru vot, adresat românilor înaintea startului campaniei electorale pentru alegerile locale de pe 5 iunie. El a dat sfaturi despre ce trebuie să caute un votant la un candidat și de asemenea le-a cerut candidaților să aibă o campanie „curată”, „centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerii”.

„Uitați-vă bine la candidați și gândiți-vă dacă candidatul dumneavoastră preferat este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitați-vă bine dacă este un bun gospodar, pentru că el trebuie să răspundă de gospodărirea localității. Uitați-vă la echipa cu care vine, la echipa de consilieri, dacă cunosc problemele localității dumneavoastră”, s-a adresat președintele Iohannis, de la tribuna Cotroceniului.

„Uitați-vă la candidați, dacă vin cu soluții. Este, de asemenea, important să vedem din ce partid vine candidatul sau candidații. Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu e adevărat. Nu toți sunt la fel. Vă amintiți că acum șase luni, dumneavoastră și cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte in serios, au început procesul de reformă internă, alții doar mimează reforma.Uitați-vă bine. Iar candidații, candidaților le spun: Faceți o campanie curată, mergeți, expuneți-vă programul electoral, vorbiți cu oamenii, veniți cu soluții. Faceți o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerii! În concluzie, dragii mei, urmăriți campania electorală, puneți întrebări incomode, iar, la sfârșit, vă rog să mergeți la vot. Din patru în patru ani destinul localității dumneavoastră este în votul dumneavoastră. Exercitați-vă acest drept”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a părăsit tribuna fără să amintească nimic despre cel mai arzător subiect al acestor zile – sistemul de sănătate.