Iohannis participă la Întâlnirea Internațională a Sașilor de la Sibiu. Președintele se întâlnește cu ministrul bavarez pentru afaceri europene

Publicat: 02 08. 2024, 11:28

Klaus Iohannis va participa sâmbătă la ,,Întâlnirea Internațională a Sașilor” de la Sibiu, iar ulterior va avea o întrevedere cu Ministrul de Stat pentru Afaceri Europene și Relații Internaționale al Bavariei, Eric Beisswenger la Forumul Democrat al Germanilor din România, potrivit administrației prezidențiale. 

Klaus Iohannis este așteptat sâmbătă la cel mai mare eveniment al șasilor, desfășurat la Sibiu și în cadrul căruia va ține un discurs. Totodată, șeful statului se va întâlni și cu oficiali, printre care ministrul de Stat pentru afaceri Europene și Relații Internaționale al Bavariei, Eric Beisswenger.

Sașii din întreaga lume își dau întâlnire la Sibiu

Sibiul va fi din nou gazda „Întâlnirii Internaţionale a Saşilor din Transilvania”, între 2 şi 4 august, eveniment care aduce împreună atât comunităţile săseşti din România, cât şi pe saşii din diaspora.

Anul acesta are loc a doua ediţie a acesteia, evenimentul fiind organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania împreună cu asociaţiile saşilor din Germania, Austria, SUA şi Canada.

La evenimentul care va avea loc în Piaţa Mare din Sibiu sunt organizatorii estimează între între 12.000 si 15.000 de participați.

Prima întâlnire în acest format a avut loc, tot la Sibiu, în anul 2017. Evenimentul din acest an a fost programat inițial pentru 2021, a fost, însă, amânat din cauza pandemiei.

 

CITEȘTE ȘI:

Klaus IOHANNIS, de Ziua Europeană de Comemorare a Holocaustului Romilor: România a făcut progrese importante pentru combaterea antisemitismului