Iohannis: Sancțiunile impuse Rusiei rămân în vigoare. E necesară respectarea integrității Ucrainei

Publicat: 20 03. 2015, 18:03

Klaus Iohannis a spus că liderii europeni au discutat, în cadrul Consiliului European, problema conflictului din Ucraina și au stabilit că sancțiunile impuse Rusiei rămân în vigoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În legătură cu situația din Ucraina, s-a insistat pe nevoia implementării neîntârziate și necondiționate a Acordului de la Minsk. Consiliul European a reiterat necesitatea respectării independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. În privința sancțiunilor la adresa Federației Ruse, s-a stabilit că acestea rămân în vigoare. Consiliul European va reveni asupra acestei teme în lunile următoare, ținând cont de legătura directă dintre menținerea sancțiunilor și implementarea Acordului de la Minsk”, a spus Iohannis.

Președintele României a mai vorbit despre Parteneriatul Estic și despre viitorul Summit de la Riga, spunând că acesta trebuie să fie „un moment important pentru consolidarea relației Uniunii cu statele partenere”.

„Referitor la Parteneriatul Estic, eu am susținut că Summit-ul dedicat acestuia la Riga, în luna mai, trebuie să fie un moment important pentru consolidarea relației Uniunii cu statele partenere. Avem în vedere, în special, Republica Moldova, Ucraina și Georgia”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi și vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, reuniune în cadrul căreia liderii statelor europene au dezbătut subiecte precum uniunea energetică, conflictul ucrainean și sancțiunile impuse Rusiei, dar și criza grecească.

Corespondență de la Bruxelles de la Dan Lungu