Iohannis: Sper să înțeleagă sibienii că e o mișcare pe care am gândit-o pentru Sibiu și nu împotrivă

Publicat: 21 02. 2013, 11:41
Actualizat: 21 02. 2013, 12:27
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, afirmă că speră ca sibienii să înțeleagă mișcarea pe care a făcut-o "pentru Sibiu și nu împotriva Sibiului" și precizează, răspunzând unei întrebări, că nu s-a discutat încă în PNL despre posibilitatea ca Sibiul să fie capitala Regiunii Centru.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, afirmă că speră ca sibienii să înțeleagă mișcarea pe care a făcut-o „pentru Sibiu și nu împotriva Sibiului” și precizează, răspunzând unei întrebări, că nu s-a discutat încă în PNL despre posibilitatea ca Sibiul să fie capitala Regiunii Centru.

Klaus Iohannis a afirmat, joi, într-o conferință de presă, că nu renunță la mandatul de primar, afirmând că, „dacă cineva și-a pus speranța în asta, va fi dezamăgit”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat ce vor crede sibienii despre intrarea sa în PNL, având în vedere asocierea în USL, Iohannis și-a exprimat speranța că sibienii îi vor înțelege mișcarea.

„Cu siguranță, mulți sibieni se vor întreba ce înseamnă această mișcare și pe bună dreptate, pentru că dintr-o persoană politică independentă am devenit o persoană înscrisă în PNL. Sper să înțeleagă sibienii că este o mișcare pe care am gândit-o pentru Sibiu și nu împotriva Sibiului. Sper să înțeleagă că nu mă voi îndepărta nici de Sibiu, nici de sibieni”, a spus el.

Iohannis a afirmat că speră chiar ca intrarea sa în PNL să fie benefică pentru oraș.

„Faptul că am devenit membru în PNL nu mă schimbă ca administrator sau ca primar. Abordarea mea în ceea ce privește problemele Sibiului în niciun fel nu va fi mai slabă și, dacă am puțin noroc, va fi mai bună. Sper că prin aceste argumente și cu ceva rezultate să-i conving pe sibieni că sunt aproape de ei”, a explicat Iohannis.

Întrebat dacă intrarea sa în PNL va aduce capitala regiunii la Sibiu, Iohannis a precizat că nu s-a discutat încă problema în cadrul formațiunii liberale, dar că va face lobby în acest sens.

Iohannis a menționat că nu exclude posibilitatea de a candida la un post de guvernator al regiunii, chiar dacă nu știe dacă PNL îl va susține în eventualitatea unei candidaturi.

„Vom vedea când conceptul de regiune va fi mai copt”, a conchis Iohannis.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunțat, într-o conferință de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitației lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

România va avea 8 regiuni – București-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud și Sud-Est – care vor avea competențe exclusive sau partajate cu cele ale statului, un buget multianual și un președinte, în fruntea unui consiliu regional, potrivit proiectului Legii privind regiunile.

Proiectul prevede că teritoriul național al României este împărțit în 8 regiuni, cu reședințele la București, Alba Iulia, Piatra Neamț, Cluj-Napoca, Brăila, Timișoara, Craiova, Călărași, iar fiecare regiune este formată din două sau mai multe județe.

Conform acestui proiect, Sibiul ar face parte din Regiunea Centru, alături de județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, iar regiune ar avea capitala la Alba Iulia.