Iohannis, un nou mesaj anticorupție: „Este ca o boală”. Ce „tratament” propune președintele

Publicat: 02 04. 2015, 12:02

This browser does not support the video element.

„Corupția e ca o boală. Trebuie să i se aplice un tratament dureros, dar vindecător”, se arată în mesajul postat pe contul de Facebook al lui Klaus Iohannis.

Mesajul este însoțit de un fragment video din conferința susținută de președinte marți seară, în care șeful statului spune că România se află într-o fază foarte intensă de combatere a corupției, care este „foarte urâtă” pentru că scoate la suprafață tot ce e mai rău în politică, dar „fără această fază nu putem să ne facem bine”.

„Putem să constatăm cu toții că România se află într-o fază foarte intensă de combatere a corupției, acțiuni foarte vizibile, foarte multe ale parchetelor care se ocupă de aceste lucruri. Consider că este un lucru bun. Vedem – și dumneavoastră, și eu – aproape zilnic noi și noi politicieni acuzați de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gândul la o întrebare: cum de au stat atâția ani în spațiul public și nu a venit nimeni să verifice aceste chestiuni? Bine că se întâmplă și acum, în ceasul al doisprezecelea. Trebuie să vă spun foarte clar: această fază intensă de luptă anticorupție este urâtă, este foarte urâtă; iese la suprafață tot ce a fost și tot ce este mai rău și mai urât în politica românească. Însă vă asigur că fără această fază nu putem să ne facem bine”, afirmă președintele Iohannis.