Ionuț Vulpescu (PSD) preia conducerea Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei: Vom promova solidaritatea și dialogul bazat pe principiile creștine

Publicat: 04 09. 2024, 13:32
Actualizat: 04 09. 2024, 13:43
Ionut Vulpescu / MEDIAFAX FOTO

România marchează o premieră pe scena internațională, prin alegerea deputatului PSD Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, în funcția de președinte al Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (A.I.O.). Nominalizarea sa a avut loc în cadrul Adunării Generale a organizației, desfășurată la Palermo, Italia.

Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, fondată în 1993, a fost condusă de-a lungul timpului predominant de Rusia sau de reprezentanți vorbitori de limba rusă.

Alegerea lui Ionuț Vulpescu în fruntea organizației marchează o schimbare semnificativă de orientare, conferind Adunării o direcție proeuropeană și echitabilă, în concordanță cu valorile creștinismului ortodox și relevanța acestora pe scena politică internațională.

Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, fondată în 1993, a fost condusă de-a lungul timpului predominant de Rusia sau de reprezentanți vorbitori de limba rusă. Alegerea lui Ionuț Vulpescu în fruntea organizației marchează o schimbare semnificativă de orientare, conferind A.I.O. o direcție proeuropeană și echitabilă, în concordanță cu valorile creștinismului ortodox și relevanța acestora pe scena politică internațională.

Deputatul român îi urmează lui Eugeniusz Czykwin la conducerea organizației, cetățean polonez de etnie belarusă, deputat în Sejm (camera inferioară a Parlamentului Poloniei), la numai un an de la preluarea mandatului de către acesta, transmite PSD într-un comunicat oficial.

Sunt onorat să preiau conducerea Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei într-un moment atât de important pentru valorile și credința noastră comună, a declarat Ionuț Vulpescu.

Acesta a subliniat importanța solidarității și dialogului interparlamentar bazat pe principii creștine, angajându-se să întărească legăturile între națiuni și să promoveze o societate incluzivă și democratică.

Împreună, vom lucra pentru a întări legăturile între națiuni și a inspira încredere în rândul cetățenilor noștri. Îi asigur pe toți că vom continua să susținem valorile creștine ale Europei, să promovăm o societate incluzivă și democratică, și să protejăm patrimoniul religios, independent de natura și originile lui a adăugat Vulpescu.

Ionuț Vulpescu promovează personalități de marcă pentru stânga românească pe canalul său de YouTube într-un podcast intitulat „Avangarda”.

Istoria Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (A.I.O)

Inspirată de o conferință desfășurată între 30 iunie și 4 iulie 1993 în Halkidiki, Grecia, cu tema Ortodoxia în Noua Realitate Europeană, Adunarea Interparlamentară Europeană pentru Ortodoxie a fost formată la inițiativa Parlamentului Elen. România este membru fondator al organizației.

Urmând Manifestul Participanților din 1993, Actul Constitutiv oficial a fost adoptat de participanții la Sinodul Constitutiv desfășurat în noiembrie 1994 la Atena.

În 2001, grupuri de parlamentari din Australia, Asia, Africa și Statele Unite au participat la Adunarea Generală, iar organizația a fost redenumită Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (A.I.O.).

La A.I.O. participă delegații parlamentare din 21 de state, majoritatea fiind europene.


CITIȚI ȘI:

FACILITĂȚI fiscale și anularea restanțelor pentru firme și persoane fizice / Marcel Ciolacu: NU este o ordonanță a austerității

Marcel Ciolacu cere DECENȚĂ în cheltuielile publice. „Eu nu pot să asist cum se TOACĂ banul public”