Iordache (PSD), despre ordonanța traseiștilor: „Cine a trecut să-i fie de bine și cu asta basta”

Publicat: 17 12. 2014, 15:29
Actualizat: 17 12. 2014, 16:08

Deputatul PSD, Florin Iordache a declarat pentru gândul că așteaptă să vadă motivarea CCR în cazul neconstituționalității OUG 55 care a permis traseismul în admiinstrația locală, dar că, „la prima citire”, primarii, șefii de CJ și consilierii careu au migrat nu își vor pierde mandatul.

„După ce vedem motivarea în CCR, Camera Deputaților și Senatul vor modifica în concordanță cu acea hotărâre a CCR. Să vedem motivarea și apoi fără îndoială o punem în concordanță cu ce a spus Curtea. Ca primă impresie după comunicat să vedem efectiv ce e neconstituțional. Dacă întreagă OUG e neconstituțională, înseamnă că acei primari care au trecut… nu își mai produce efecte”, a fost răspunsul lui Iordache la întrebare ce se va întâmpla în continuare cu Ordonanța traseiștilor.

El a spus că după prima citire a deciziei CCR, aleșii locali care au migrat în perioada prevăzută de OUG 55 nu își vor pierde mandatul.
În Parlament, discuția asupra Ordonanței urmează să fie reluată în luna februarie.

„Când să reluăm discuția, acum? Trebuie întâi să avem o motivare și să devină publică, după ce o motivează și o publică în Monitorul Oficial stăm de vorbă. Credeți că CCR la noapte se apucă să o motiveze și să o publice? Discuția va fi reluată în luna februarie. La prima citire, din lege de adoptare, e lege de respingere, cine a trecut să-I fie de bine și cu asta basta”, a precizat Iordache.

CCR a decis astăzi că OUG 55, din septembrie 2014, care a permis aleșilor locali să opteze pentru un alt partid fără să-și piardă mandatul este neconstituțională. Pe baza ei, înaintea prezidențialelor, la PSD au venit aproximativ 500 de primari de la alte partide și peste o mie de consulieri.