Josette Rizea, dezvăluiri despre cum soțul ei Cristian Rizea a fost convins de Mircea Geoană să intre în politică, la o PETRECERE de pe iaht

Publicat: 31 07. 2024, 00:45
Actualizat: 31 07. 2024, 00:53

This browser does not support the video element.

Întrebată la Realitatea de ce a făcut „investiții” în familia Geoană, Josette Rizea a declarat jurnalistei Realitatea PLUS Anca Alexandrescu, cu lux de amănunte, despre petrecerile de pe iahturile de lux și vacanțele petrecute cu familia Geoană : 

„Ideea este că, atunci, la plimbarea aceea cu barca, domnul Geoană a discutat cu soțul meu și au discutat ce ar fi să devină deputat”.

Josette Rizea spune că soțul ei, Cristian Rizea, și-a dorit să intre în politică, dar „nu și-a închipuit că va trebui să urmeze ceea ce a urmat”.

Cum a intrat Cristian Rizea în politică

„A zis da, bineînțeles, a intrat în acel joc soțul meu din dorința de-a face chestia asta. Eu, normal, am fost alături de el. Și am mers mai departe pe ideea aceasta”. 

Soția fostului deputat Cristian Rizea spune că „acolo pe barcă, ei au stabilit că la finalul lunii august, programau o întâlnire PSD desfășurată la Mangalia”.

„Soțul meu s-a dus la întâlnire, să candideze la PSD Constanța. L-a prezentat lui Radu Mazăre. L-a sunat de pe barcă. Ei au stabilit acolo totul”.

Primarul Constanței de atunci, Radu Mazăre, a fost de acord.  Soția fostului deputat face o dezvăluire bombă ce-l vizează pe actualul secretar adjunct al NATO Mircea Geoană.

Cristian Rizea a plătit 100.000 euro

La vremea aceea, președinte PSD, Geoană i-ar fi cerut bani pentru locul de deputat.

„I-a spus soțului meu să dea ș 100.000 euro pentru partid, pentru campanie electorală, pentru promoționale. Lui Mircea Geoană.  I-a spus că Mircea Geoană îi cere acești bani, 100.000. Eu v-am adus dovezi pentru niște PLĂȚI MAI MARI…. Soțul meu o să iasă din închisoare. Există și viață după închisoare. O să vi le arate”, a spus Josette.

„Eu v-am adus pentru banii aceștia importanți. 100.000 euro, pe care soțul meu i-a scos din bancă, din contul nostru, și i-a dat doamnei Camelia Bazac”, a dezvăluit Josette Rizea la Realitatea, care a adus și dovezi.

„Așa, în pungă, că dânsa a spus că îi duce domnului Geoană. A zis „Nu, mă duc doar eu. A făcut un denunț la DNA în care a spus mai multe lucruri. Primul lucru – faptul că a dat 100.000 euro din contul familiei noastre Cameliei Bazac”, spune soția fostului deputat.

„Era ca un festival. După ce s-a terminat festivalul, au fost invitați (Cristian Rizea), pe o barcă cu domnul Geoană, cu Radu Mazăre, cu Nicușor Constantinescu, pe iahtul Azimut al domnului Ioan Niculae din portul Mangalia. Am văzut și eu. Eu vă spun că acolo am fost. Au servit șampanie. Totul era perfect. A aruncat candidatura oficial la Constanța oficial. Urma să se trimită listele. Erau ședințe de partid și participa la ele”. 

Cristian Rizea, fost deputat condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani, refugiat în Rep. Moldova, ajuns la închisoare

Cristian Rizea, născut în 1969, în Galați, a fost director general al Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor între anii 2002 și 2006. În 2008, a fost deputat PSD din Circumscripția Brăila.  În iunie 2011, a fost cercetat de DNA și ANI sub suspiciunea de fraudare a fondurilor europene, precum și pentru că ar fi derulat tranzacții bancare suspecte în valoare de  300.000 euro .

A fost trimis în judecată în 2016, iar în 2019 a fost condamnat la 4 ani și 8 luni cu executate pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.  Rizea s-a refugiat în  Republica Moldova, unde a reușit să obțină cetățenie moldovenească. Dar președintele Igor Dodon a declarat că nu i-ar fi acordat cetățenia moldovenească fostului deputat PSD, iar la 3 noiembrie a semnat un decret de retragere a acesteia.

Rizea a fost arestat de autoritățile moldovenești în seara aceleiași zile și extrădat în România pe 4 noiembrie 2020. A fost transferat în secret, de la Vaslui la Penitenciarul Rahova, și ulterior, la Jilava.

 

Citește și: Josette Rizea, despre arestarea soțului ei, Cristian Rizea: „Nu i s-au respectat niște DREPTURI”