Jurământ fără invitați. Băsescu îi așteaptă la Cotroceni doar pe miniștri

Publicat: 21 12. 2012, 19:58
Actualizat: 08 07. 2016, 11:23

Administrația prezidențială a transmis membrilor viitorului Cabinet că la ceremonia depunerii jurământului, care ar urma să aibă loc vineri noaptea la Cotroceni, vor fi acceptați doar membrii Guvernului, nu și alți invitați, au declarat pentru MEDIAFAX surse din USL.

Conform surselor citate, mesajul transmis preciza că la Cotroceni, la depunerea jurământului, vor avea acces doar membrii Cabinetului, iar alți invitați nu vor fi acceptați.

La depunerea jurământului de către primul Cabinet condus de Victor Ponta, în luna mai, au asistat numeroși parlamentari și lideri USL, dar și soția și mama premierului.

Precizările președinției

Administrația Prezidențială susține că este nevoită să opteze pentru un „protocol minimal” la ceremonia de depunere a jurământului, ținând cont de „incertitudinea” privind ora la care va avea loc evenimentul și de numărul mare de miniștri.

„Ținând cont de incertitudinea cu privire la ora la care se va desfășura ceremonia, dar și de numărul mare de membri ai Guvernului, Administrația Prezidențială se vede nevoită să utilizeze un protocol minimal; astfel, la ceremonie, sunt invitați să participe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, președintele Senatului României, președintele Camerei Deputaților și președintele și membrii Curții Constituționale, precum și toți jurnaliștii acreditați”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.