Kelemen: Această guvernare s-a epuizat. E un singur comportament responsabil și rațional – schimbarea

Publicat: 10 10. 2019, 18:57
UDMR propune alocații diferențiate pentru copii în funcție de veniturile familiilor

„Situația politică e relativ simplă, dar noi politicienii o complicăm peste măsură. Pe de o parte, se vede foarte clar că acest guvern nu mai are resursele necesare, nici combustibilul necesar pentru a continua guvernarea. Nu este și nu trebuie înțeles că ar fi ceva personal, însă pur și simplu constatăm că această guvernare s-a epuizat. Noi doi ani și jumătate am încercat să încărcăm bateria acestui guvern, dar degeaba sunteți energofagi dacă folosiți energie unde nu trebuie”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că semnele epuizării sunt mult mai numeroase.

„Guvernul ar fi trebuit să ceară un vot acum 40 de zile în parlament, după destrămarea coaliției, însă acest lucru nu se întâmplă, criza politică se adâncește. (…) Într-o astfel de situație există un singur comportament responsabil și rațional – schimbarea cu o nouă echipă guvernamentală nu pentru partide, nu pentru oamenii politici, nu pentru președintele republicii ci pentru oamenii din această țară. De aceea noi am semnat moțiunea”, a adăugat președintele Uniunii.

De asemenea, el a vorbit ce trebuie să ofere viitoare guvernare.

„Avem așteptarea administrării corecte, fără ordonanțe de urgență și organizarea tuturor alegerilor la timp. Asta ar însemna responsabilitate”, a conchis Kelemen Hunor.