Kelemen Hunor: Atingerea pragului electoral de 5% va fi o provocare din cauza situației demografice

Publicat: 25 04. 2014, 18:41
Actualizat: 07 02. 2016, 15:31

Kelemen Hunor a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Arad, că pentru Uniune va fi „o provocare” atingerea pragului electoral de cinci procente, la alegerile pentru Parlamentul European.

„Din cauza situației demografice, avem o provocare de a atinge pragul electoral de cinci la sută, nu neg acest lucru, dar sunt convins că vom trece. De numărul de mandate și procente nu vreau să vorbesc, dar după cum evoluează pregătirea campaniei și după cum simțim, sigur vor fi prezenți în Parlamentul European”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a fost prezent la Arad pentru a participa la câteva manifestări organizate de UDMR la împlinirea a zece ani de la reamplasarea Statuii Libertății în oraș, respectiv în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare.

Parcul Reconcilierii Româno-Ungare a fost inaugurat în 2005, după o investiție de aproximativ 13 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei, respectiv 10 milioane de lei, provenind de la Guvernul României și fiind alocată pentru construirea Arcului de Triumf, care simbolizează revoluția transilvănenilor de la 1848-1849.

În parc a fost reinstalată, în 2004, cu un an înainte de inaugurare, Statuia Libertății, monument maghiar care a fost ridicat în anul 1880, la comemorarea execuției a 13 generali revoluționari uciși la Arad în urma revoluției de la 1848-1849.