Kelemen Hunor critică poziția României în UE și lipsa unui PORTOFOLIU adecvat în Comisia Europeană

Publicat: 11 09. 2024, 11:35
Actualizat: 11 09. 2024, 12:28

This browser does not support the video element.

În cadrul emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”, candidatul UDMR la președinția României, Kelemen Hunor, și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care România este tratată în Uniunea Europeană. El a declarat că portofoliul pe care România urmează să-l primească în cadrul Comisiei Europene, cel pentru locuri de muncă, drepturi sociale și locuințe, nu reflectă importanța pe care țara o are în regiune.

 

Este inacceptabil ca România, a 6-a țară într-o regiune extrem de sensibilă, să fie tratată în modul în care este tratată. Acest portofoliu, dacă e adevărat ce se aude, locuințe și probleme sociale, nu este un portofoliu pe măsura importanței României. România nu prea are poziții ferme în discuțiile cu instituțiile europene.

Deci, din acest punct de vedere, eu cred că trebuie să fim mult mai activi, proactivi, și trebuie să avem capacitatea de a crea alianțe în mod permanent, fiindcă ceea ce știu germanii, ceea ce știu italienii, ceea ce știu francezii, a explicat președintele UDMR.

Întrebat ce portofoliu ar fi fost potrivit pentru România, Kelemen Hunor a sugerat o funcție legată de piața internă.

Dacă atât s-a putut, atunci avem o problemă la nivel de președinte, ministru de Externe și premier, a adăugat liderul UDMR.

Edițiile „În Opoziție cu Denise Rifai” pot fi urmărite integral pe canalul de Youtube GÂNDUL.

Vă recomandăm să citiți și:

Kelemen Hunor: „Sunt la a patra candidatură pentru președinția României”. Liderul UDMR a explicat de ce vrea să ajungă la Palatul Cotroceni

Kelemen Hunor afirmă că ultimii președinți ai României nu au „jucat” pentru cetățeni: Băsescu a vrut „PUTERE”. Iohannis „a ținut poporul la distanță”