Kelemen Hunor: DEZAMĂGIREA față de Klaus Iohannis este la fel de mare precum a fost speranța

Publicat: 14 09. 2024, 12:44
Kelemen Hunor – Foto: Mediafax

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a exprimat dezamăgirea față de mandatul actualului șef al statului, Klaus Iohannis, menționând că acesta a beneficiat de un sprijin semnificativ din partea comunității maghiare.

Kelemen Hunor a subliniat că așteptările ridicate de la începutul mandatului prezidențial al președintelui Klaus Iohannis nu au fost îndeplinite, generând o mare dezamăgire în rândul populației.

Eu, ce văd, ce simt, şi asta cred că vede toată lumea, o dezamăgire faţă de această perioadă de zece ani a fost o aşteptare foarte mare, foarte mare şi realizările, rezultatele nu sunt pe măsură. Şi atunci, dezamăgirea e la fel de mare cum era şi aşteptarea. Speranţa a fost foarte, foarte mare, speranţa legată de persoana lui Iohannis, a spus Hunor, la PrimaTV.

Liderul UDMR a evidențiat și o problemă majoră în ceea ce privește neîncrederea cetățenilor în instituțiile statului, menționând că oamenii s-au simțit „batjocoriți” de-a lungul timpului.

Oamenii nu au încredere în instituţiile statului, fiindcă au fost batjocoriţi mult prea mult timp. Statul nu are încredere în cetăţeni, tot timpul spune: „Dom-le eşti vinovat, încă nu te-am prins, dar urmează”. Te urmăreşte, vrea să pună mâna pe tot, vrea să controleze totul şi această lipsă de încredere generează o grămadă de probleme. trebuie să redăm oamenilor speranţa că se poate construi din România o ţară mai bună”, adaugă preşedintele UDMR.

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU anulează vizita în Botoșani / Se deplasează de urgență la Galați pentru a evalua situația cauzată de inundații

Nicolae Ciucă, despre VIITURILE din Sudul Moldovei: Facem tot ce e omenește posibil pentru a salva și proteja oamenii