Prima pagină » Știri politice » Kelemen Hunor și-a depus la BEC candidatura pentru prezidențiale: A strâns aproape 270.000 semnături / Liderul UDMR: Președintele nu trebuie să fie pompier

Kelemen Hunor și-a depus la BEC candidatura pentru prezidențiale: A strâns aproape 270.000 semnături / Liderul UDMR: Președintele nu trebuie să fie pompier

Kelemen Hunor și-a depus la BEC candidatura pentru prezidențiale: A strâns aproape 270.000 semnături / Liderul UDMR: Președintele nu trebuie să fie pompier
Președintele UDMR Kelemen Hunor și-a depus, sâmbătă, candidatura pentru alegerile prezidențiale. El a venit la sediul Biroului Electoral Central cu o trotinetă electrică. Liderul UDMR a stâns aproape 270.000 de semnături.

„Am depus aproape 266.000 de semnături. Am venit cu această trotinetă electrică ca să dau un mesaj pentru fiecare cetățean să folosim mai puțin mașinile, să avem grijă de mediu, de viitorul copiilor noștri și să nu încercăm să limităm dreptul nimănui de a folosi bicicletă electornică sau chiar trotinetă. E nevoie de niște regelementări, dar nun limităm pentru a folosi astfel de mijloace de transport.Când începe campania electorală, vom îmcerca să adresăm câtre fiecare cetățean mesaje și proiecte pentru viitor. Astăzi, e puțin să avem o țară normală, e nevoie de mai mult. Nu trebuie politicienii să se ocupe de fericira oamenilor. Este o altă treabă. Nu prin politică se asigură fericirea cetățenilor. Trebuie să avem viziuni, proiecte mărețe și atunci vom ieși din mediocritate”, a spus Kelemen Hunor, în fața sediului Biroului Electoral Central.

El a adăugat că mesajul președintelui ar trebui să fie despre educație, infrastructură sau mediu.

„Mesajul trebuie să fie multe peste atribuțiile prevăzute în Constituție peentru un președinte. Trebuie să vorbim de educație, să spunem de ce am ajuns acolo unde am ajuns. Trebuie să vorbim de infrastructură, locuri de muncă mediu”, a conchis Kelemen Hunor.

Tot sâmbătă, la ora 14:00, la sediul BEC este așteptat și prezidențiabilul alianței ALDE-Pro România, Mircea Diaconu,.

Vineri și-au depus semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis și Dan Barna, iar joi s-a înregistrat oficial în cursă și liderul PSD Viorica Dăncilă.

Primul care și-a depus însă candidatura la BEC este Viorel Cataramă, care a ajuns la instituție miercuri.

Duminică sunt așteptați la Biroul Electoral Central

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie.

Președintele UDMR: Aveam așteptări mult mai mari de la Iohannis în 2014. Președintele nu trebuie să fie pompier

Kelemen Hunor a declarat că avea așteptări mult mai mari de la președintele Klaus Iohannis atunci când a câștigat alegerile prezidențiale din 2014. Liderul UDMR susține că un președinte nu trebuie să fie un „pompier”, așa cum s-a autointitulat Iohannis.

„Domnul președinte Iohannis a fost un pompier atomic, așa cum el singur aici în fața dumneavoastră a spus ieri. Atunci trebuie să luăm de bună, că a fost un președinte atomic. Eu cred că președintele României nu trebuie să fie pompier. Nu trebuie să fie nici jucător, nici altceva, așa cum am avut 10 ani de zile. Nu vreau să-l caracterizez pe domnul Iohannis, nu vreau s-o fac în campanie electorală, pentru că n-o să atac personal pe niciunul dintre candidații mei. Aveam așteptări mult mai mari de la Klaus Iohannis atunci când a câștigat alegerile din 2014. Mai multă implicare, mai multă preocupare față de problemele societății. Mai multă prezență”, a declarat, sâmbătă, Kelemen Hunor, după ce și-a depus candidatura la BEC pentru alegerile prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns, vineri, afirmațiilor liderului USR Dan Barna, care l-a catalogat ca fiind „un pompier pentru momentele când casa a luat foc și se prăbușea”, precizând că a fost, de fapt, „un fel de pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România”.

Citește și