Klaus IOHANNIS coprezidează Summitul Formatului B9, în prezența secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg

Publicat: 11 06. 2024, 14:29
Actualizat: 11 06. 2024, 14:39

This browser does not support the video element.

Președintele României, Klaus Iohannis, coprezidează marți Summitul Formatului București 9 (B9) desfășurat la Riga, alături de președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda. La eveniment participă și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Astăzi sunt la Riga pentru a prezida, împreună cu președintele Edgars Rinkēvičs și președintele Andrzej Duda, Summitul București 9, coordonând prioritățile noastre comune pentru Summitul NATO de la Washington, în special sporirea securității pe Flancul Estic și la Marea Neagră,” a scris Iohannis pe X.

Reuniunea la nivel înalt a statelor din Formatul București 9 are loc cu o lună înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, care va marca împlinirea a 75 de ani de la înființarea Alianței.

Liderii prezenți la Riga vor avea oportunitatea de a discuta obiectivele majore și principalele rezultate preconizate pentru Summitul de la Washington, cu un accent deosebit pe consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, precum și pe intensificarea sprijinului pentru Ucraina.


CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis, la Summitul B9: RUSIA va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre

Klaus Iohannis participă marţi, la Riga, la Summitul Formatului B9. Discuţii despre situaţia de SECURITATE în regiunea Mării Negre