Președintele Klaus Iohannis și-a început vizita de trei zile în Coreea de Sud cu o depunere de coroane de flori la Seoul National Cemetery și cu vizitarea zonei demilitarizate (DMZ).
UPDATE
Vizita mea oficială în Republica Coreea a început astăzi, la Cimitirul Naţional din Seul. Am adus un omagiu victimelor de război din Coreea de Sud, onorând sacrificiul acestora pentru libertate, pace şi democraţie, a transmis preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe X.
My official visit to the Republic of Korea🇰🇷 started today, at the Seoul National Cemetery. I paid tribute to South Korea’s war victims, honouring their sacrifice for freedom, peace and democracy. pic.twitter.com/XQoLpdP2c0
— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) April 22, 2024
ŞTIREA INIŢIALĂ
Marți, șeful statului va fi primit de omologul său, Yoon Suk-yeol, la Yongsan Office, apoi se va întâlni cu prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo. Tot marți, Iohannis va avea o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești și ai mediului de afaceri și vizită la expoziția de artă tradițională românească, organizată în cooperare cu Muzeul Țăranului Român.
Miercuri Klaus Iohannis va vizita Complexul de producție Doosan Enerbility, Changwon (Busan), unde va avea o serie de discuții cu principalii factori de conducere referitoare la noile provocări și oportunități în domeniul energiei regenerabile și al reactoarelor modulare mici (SMR).
Președintele nu este singur, în vizita din Coreea de Sud. Șeful statului este însoțit de ministrul afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tâlvăr, și cel al Energiei, Sebastian Burduja. Din delegația oficială face parte și secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, care l-a însoțit și în turneul din Africa.
Klaus Iohannis a luat-o și pe soția la în Coreea de Sud. De altfel, cei doi au plecat spre Seul de la Sibiu, conform informațiilor Boarding Pass.
Avionul privat Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg a decolat de la aeroportul din Sibiu la ora 12:30, iar după circa 12 ore și jumătate a aterizat la Seul, capitala Coreei de Sud.
Ținând cont că decolarea a avut loc de la Sibiu, probabil ceilalți oficiali care-l însoțesc s-au deplasat de la București la Sibiu pe cale terestră, mai arată sursa citată.
Avionul de afaceri Gulfstream G550 cu cabină mare și cu rază foarte lungă de acțiune este versiunea îmbunătățită a Gulfstream G500, cu o capacitate de combustibil mai mare, spațiu de cabină mărit și mai multe facilități pentru pasageri. Gulfstream G550 are o cabină confortabilă, impecabil echipată, cu până la patru zone de locuit, spațiu amplu de depozitare, cu locuri confortabile pentru până la 19 pasageri și capabil să zboare non-stop de la Tokyo la Paris. În funcție de compania care operează zborul și de facilitățile aeronavei, o oră de zbor variază între 7.000 și 10.000 de dolari.
Reamintim că președintele Iohannis a avut în anul 2023 29 de vizite externe, care au necesitat 90 de zboruri. Din cele 29 de zboruri, 18 au fost operate cu escală la Sibiu, de câteva zeci de minute, conform analizei Boarding Pass.
Sursa foto: Boarding Pass
CITEȘTE ȘI: