Klaus Iohannis, întâlnire cu șeful OECD, Mathias Cormann / „Statutul de membru OCDE constituie o prioritate strategică pentru țara noastră”

Publicat: 13 03. 2024, 15:08

This browser does not support the video element.

Secretarul General al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis. Cei doi au discutat stadiul și perspectivele procesului de aderare a țării noastre la OCDE și concluziile Studiului Economic.

Președintele Klaus Iohannis a salutat lansarea celui de-al doilea Studiu Economic al României și a apreciat contribuția semnificativă pe care analiza OCDE o are din perspectiva nevoilor de reformă și a obiectivelor țării noastre privind o creștere economică sustenabilă, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate prioritățile și principalele provocări actuale în legătură cu asigurarea stabilității macroeconomice, consolidarea fiscal-bugetară și crearea unui climat favorabil investițiilor și creșterii economice în România.

Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul politic larg față de obiectivul aderării, evidențiind că obținerea statutului de membru OCDE constituie o prioritate strategică pentru țara noastră, arată sursa citată.

De asemenea, Președintele României a mulțumit Secretarului General pentru sprijinul acordat candidaturii țării noastre și pentru contribuția relației de durată dintre România și OCDE la eforturile naționale de reformă într-un spectru larg de domenii.

La rândul său, Secretarul General Mathias Cormann a felicitat România pentru progresele îndeplinite până în prezent pe calea aderării la OCDE, arătând că țara noastră se numără printre cele mai active state candidate.

Secretarul General OCDE a apreciat că rezultatele obținute până în prezent de România indică o tendință evidentă de accelerare a procesului de aderare, menținerea ritmului actual generând așteptări optimiste cu privire la încheierea acestuia cel mai târziu în prima jumătate a anului 2026.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, gazda evenimentului de lansare a Studiului Economic 2024 pentru România, a afirmat, luni, că obținerea statutului de membru al OCDE rămâne un „important obiectiv strategic al României, asumat de întreaga clasă politică”.

CITEȘTE ȘI: