Klaus Iohannis l-a DECORAT pe fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Publicat: 23 09. 2024, 10:51
Actualizat: 23 09. 2024, 10:53

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în contextul aniversării a 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi.

Aurelian Bădulescu, acum consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, a fost distins, alături de alți membri ai instituției, pentru „integritatea, dăruirea și profesionalismul” de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Această distincție vine în ciuda controverselor din trecut legate de comportamentul public al fostului viceprimar al Capitalei.

În 2019, Aurelian Bădulescu s-a confruntat fizic cu fostul primar al Sectorului 6, Gabriel Mutu. Atunci, agenții Poliției Locale au intervenit pentru a calma scandalul izbucnit pe holurile Primăriei Municipiului București. (detalii AICI)

În 2020, în timpul crizei pandemice, Aurelian Bădulescu l-a criticat dur pe Klaus Iohannis, calificându-l drept „teatral, cu PSD în gură” și postând o imagine în care președintele era înfățișat cu mustață, asemănătoare celei purtate de Hitler, după ce Iohannis a acuzat PSD de crearea intenționată a unei crize sanitare. (detalii AICI)

Aurelian Bădulescu a fost exclus din PSD în 2019, printr-o decizie a Comitetului Executiv al PSD Sector 4, condus de primarul Daniel Băluță.

CITEȘTE ȘI:

Aurelian Bădulescu A MINȚIT procurorii în ancheta privind VIOLENȚELE din 10 august. PSD retrage SPRIJINUL POLITIC viceprimarului Capitalei