Prima pagină » Știri politice » Klaus Iohannis: Măsurile fiscale nu au fost tocmai bine primite de mediul de afaceri /Guvernul va lua în considerare reglajele necesare

Klaus Iohannis: Măsurile fiscale nu au fost tocmai bine primite de mediul de afaceri /Guvernul va lua în considerare reglajele necesare

Klaus Iohannis: Măsurile fiscale nu au fost tocmai bine primite de mediul de afaceri /Guvernul va lua în considerare reglajele necesare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj antreprenorilor la de-a 31-a ediție a Topului Național al Firmelor Private din România, prin consilierul său, Cosmin Marinescu. 

Iohannis le-a transmis oamenilor de afaceri că „actualitatea geopolitică este marcată de un nou conflict armat în Orientul Mijlociu”, ceea ce intensifică „riscurile și la adresa economiei, deja fragilizată”.

Cu toate acestea, România va continua să înregistreze o creștere economică susținută, mult peste media Uniunii Europene, a arătat Iohannis.

România va continua să înregistreze o creștere economică susținută, mult peste media Uniunii Europene în acest an. În plan financiar, după stagnarea inflației din luna august, trendul dezinflaționist continuă prin coborârea inflației sub 9% începând din luna septembrie.

Președintele a atins și subiectul noilor măsuri fiscal bugetare, ce „nu au fost tocmai bine primite”. Însă, Iohannis și-a exprimat încrederea în Guvern.

Sunt conștient de preocupările mediului antreprenorial, mai ales că numeroși întreprinzători mici și mijlocii sunt îngrijorați de povara inflației. Știu, de asemenea, că măsurile fiscale recent adoptate nu au fost tocmai bine primite de către mediul de afaceri. Am însă încredere că Guvernul va lua în considerare reglajele necesare, acolo unde acestea se impun, și va adopta măsuri care să mențină România competitivă în plan fiscal, pentru a atrage în continuare investiții productive, în beneficiul economiei noastre.

Absorbția fondurilor europene este un obiectiv național, a transmis președintele țării, mai ales că România este în plin proces de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Reformele și investițiile prevăzute în PNRR vor duce la o administrație mai eficientă, mai aproape de contribuabil, și la progrese importante în domenii precum infrastructura de transport, sistemul energetic, educație, sănătate și bună guvernare. De aceea, absorbția fondurilor europene este un obiectiv național esențial, deoarece fondurile europene au un rol cheie în susținerea creșterii economice a României. Avem deja experiența a două perioade de programare și suficient potențial încă nevalorificat în sectoare competitive precum agri-business, IT&C, industria petrochimică sau turism.

Președintele a transmis Guvernului că, împreună cu autoritățile locale, „trebuie să facă toate demersurile necesare pentru facilitarea absorbției fondurilor europene disponibile pentru mediul de afaceri”.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul suplimentează fondurile pentru IMM INVEST cu aproape 5 milioane de euro / Schema de ajutor e valabilă până la finalul anului

Legea lui Marcel Ciolacu începe să producă efecte. Ce măsuri fiscale intră în vigoare în luna noiembrie?

VIDEO | Promisiunea lui Ciolacu pentru mediul de business: O vom scoate la capăt / Premierul susține investițiile masive în IMM-uri

Citește și