Klaus Iohannis merge în Parcul Național ,,Piatra Craiului” cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității

Publicat: 21 05. 2024, 17:11

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, miercuri, Parcul Naţional ,,Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi marcată pe 24 mai. 

 

În cadrul vizitei, Președintele României va avea discuții cu autoritățile centrale relevante privind protecția mediului, conservarea biodiversității și promovarea educației pentru mediu. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis se va întâlni și cu directorii de parcuri naționale și naturale din diverse regiuni ale țării, reuniți la Parcul Național ,,Piatra Craiului”, se arată într-un comunicat al administrației prezidențiale.

Pe agenda discuțiilor vor fi teme care necesită o abordare și un efort coordonat la nivel național, precum creșterea accesului publicului larg la parcurile naționale și naturale, desfășurarea programelor educative în parcuri, precum implementarea Programului Național ,,Rangerii Juniori”. Alte puncte de interes includ stabilirea unui cadru național pentru protejarea biodiversității, pentru conservarea integrității ecosistemelor și peisajelor, precum și pentru administrarea optimă a parcurilor naționale și naturale, mai arată sursa citată.