Klaus Iohannis, mesaj la 33 de ani de la proclamarea INDEPENDENȚEI R. Moldova: Sunteți parte a marii familii europene

Publicat: 27 08. 2024, 09:39
Actualizat: 27 08. 2024, 09:41
Președintele României, Klaus Iohannis, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu / Sursa foto: Twitter

Cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor moldoveni. În mesajul său, președintele a subliniat apartenența Republicii Moldova la familia europeană și a exprimat încrederea că eforturile actuale vor duce la îndeplinirea obiectivului de aderare la Uniunea Europeană.

Președintele Iohannis a reafirmat angajamentul României de a sprijini Republica Moldova în parcursul său european și a asigurat că sprijinul strategic va continua pe toate planurile.

Transmit felicitări cetățenilor R.Moldova cu prilejul Zilei Independenței! Sunteți parte a marii familii europene, iar continuarea eforturilor actuale va transforma aderarea la UE în obiectiv îndeplinit. România va continua să ofere Republicii Moldova sprijin strategic pe toate planurile, a scris Klaus Iohannis pe X.

Marți, 27 august, Republica Moldova sărbătorește 33 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică. Declarația de Independență a fost semnată de 278 de deputați din cei 380 de parlamentari aleși nominal, conform circumscripțiilor.

România a fost primul stat care a recunoscut oficial independența și suveranitatea Republicii Moldova. La 21 decembrie 1991, Republica Moldova a semnat actul de constituire a Comunității Statelor Independente, iar în anul 1992, Republica Moldova a devenit stat-membru al Organizației Națiunilor Unite.


CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis, despre Regele MIHAI I: Ziua de 23 august ne arată diferenţa pe care o poate face un singur om în faţa urii

Klaus Iohannis, scrisoare către Volodimir Zelenski: România va sprijini în continuare Ucraina, până la victoria finală