Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi la început de an școlar: „EDUCAȚIA este temelia pe care se construiește o națiune”

Publicat: 09 09. 2024, 15:01

Președintele Klaus Iohannis a participat luni la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, unde a transmis un mesaj de încurajare pentru elevi, profesori și părinți. În discursul său, șeful statului a subliniat rolul esențial al educației în dezvoltarea unei națiuni, menționând că „educația este temelia pe care se construiește o națiune”.

Klaus Iohannis a precizat că România dispune de fondurile necesare pentru modernizarea infrastructurii școlare, inclusiv pentru dezvoltarea „școlilor verzi”, care vor aduce un plus de sustenabilitate în sistemul de învățământ.

Cu toate acestea, președintele a subliniat că, deși dotările moderne sunt importante, adevărata valoare a unei școli este dată de performanța elevilor și de evoluția personală a fiecărui copil.

Președintele le-a urat tuturor un an școlar plin de succes, îndemnându-i pe elevi să își păstreze speranța și entuziasmul.

Le doresc tuturor elevilor să își păstreze speranța și entuziasmul, fiindcă viitorul României sunt ei. Un nou an școlar foarte bun tuturor, a spus șeful statului.

„O școală este mai mult decât un simplu edificiu”, a precizat Iohannis, subliniind că viitorul României este reprezentat de actuala generație de elevi.

CITIȚI ȘI:

Klaus IOHANNIS deschide anul școlar cu „România Educată”/„Școlile trebuie să fie absolut SIGURE. Avem fondurile necesare pentru modernizarea școlilor”

Premierul Marcel CIOLACU îl cheamă pe Nicușor Dan la Guvern pentru a discuta problema traficului din București: „Trebuie mai multă implicare”