Klaus IOHANNIS păstrează tăcerea asupra CASEI pierdute în instanță

Publicat: 01 10. 2024, 12:21
Actualizat: 01 10. 2024, 13:39

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis păstrează tăcerea pe subiectul imobilului pierdut în instanță. Șeful statului a deschis, marți, anul universitar 20024 – 2025, la Universitatea Națională de Muzică din București.

La sosire, președintele nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliștilor, referitoare la litigiile în care este parte. Decizia ÎCCJ, de săptămâna trecută, l-a prins pe șeful statului în Statele Unite, unde a participat la Adunarea Generală a ONU.

De atunci, șeful statului nu a oferit niciun comentariu pe acest subiect. Și la ieșire, președintele Iohannis a rămas la fel de tăcut.

Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins recursul declarat de Rodica Baștea, o prietenă a familiei Iohannis, în dosarul ce vizează un imobil din Sibiu moștenit împreună cu soția șefului statului.

Astfel, după finalizarea acestui litigiu, statul român se poate întoarce împotriva familiei prezidențiale pentru a trece pe numele lui și pentru a recupera banii obținuți din închirierea unui alt imobil, ca scop comercial, spațiu care i-a aparținut familiei Iohannis până în 2016, conform G4Media.

Citește despre traseul litigiului aici.

H. D. Hartmann, profiler, analist și jurnalist, a acuzat, la Marius Tucă Show, falsificarea documentelor de către președintele Iohannis și a solicitat intervenția DNA după încetarea mandatului.

Hartmann a sugerat că autoritățile ar trebui să bată la ușa casei lui Iohannis din Sibiu, nu la cea din București.

„A falsificat documentele. Aștept DNA ca după ce domnul președinte Iohannis, în prima zi după ce nu mai este președinte, nu se mai bucură de niciun fel de imunitate, să bată la ușa casei dânsului din Sibiu, nu la ușa casei din din București.”, spune acesta.

CITEȘTE ȘI: