Klaus Iohannis pleacă la Paris, unde se va întâlni cu aliații NATO / Reuniune pe tema războiului din Ucraina

Publicat: 23 02. 2024, 15:33
Actualizat: 23 02. 2024, 16:19

Președintele Klaus Iohannis va participa luni la Paris, alături de o serie de lideri din NATO, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Reuniunea de nivel înalt este organizată de președintele Franței, Emmanuel Macron.

Discuțiile vor viza evoluția războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, implicațiile acestuia asupra securității europene și euroatlantice, precum și identificarea opțiunilor pentru intensificarea asistenței pentru Ucraina.

Președintele României salută demersul președintelui francez și subliniază că unitatea și solidaritatea comunității internaționale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esențiale și trebuie menținute. De asemenea, președintele Klaus Iohannis va reafirma, și cu această ocazie, poziția constantă a României de susținere multidimensională a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie, se mai arată în comunicat.

România a notificat NATO că vrea să-l propună pe Iohannis la șefia Alianței

Aceasta va fi prima întâlnire a președintelui României cu liderii Alianței după ce și-a lansat candidatura pentru funcția de secretar general al organizației de securitate.

Iohannis poate ajunge în această funcție doar dacă întrunește unanimitate celor 31 de state membre.

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis mesaj la doi ani de la începutul războiului: Ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului

România a notificat aliații NATO că intenționează să-l propună pe Klaus Iohannis secretar general al Alianței