Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru NATO / România îl susține pe Mark RUTTE pentru funcția de secretar general al Alianței

Publicat: 20 06. 2024, 14:46
Actualizat: 20 06. 2024, 15:17

Președintele Klaus Iohannis i-a informat pe membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării că a anunțat aliații din cadrul NATO de retragerea candidaturii sale de pentru funcția de secretar general al Alianței.

Acest lucru s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, informează Administrația Prezidențială.

În ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației, arată sursa citată.

De asemenea, președintele a solicitat CSAT să se pronunțe asupra candidaturii premierului olandez Mark Rutte la funcția pe care o viza Klaus Iohannis. Răspunsul a fost favorabil.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez.

CITEȘTE ȘI:

Mirel Palada dezvăluie strategia PNL în urma COMASĂRII alegerilor: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”

George Simion, la PARCHET: Am informaţii că mă vor ridica şi alte structuri, de exemplu DNA / Am venit să-mi cer telefonul și să-mi cer dreptatea