Klaus Iohannis, ultima oprire în Statele Unite, la Congres / Președintele SALUTĂ adoptarea pachetului de asistență pentru Ucraina

Publicat: 09 05. 2024, 20:33
Actualizat: 09 05. 2024, 20:37

This browser does not support the video element.

Ultimul eveniment pe agenda președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite a fost întâlnirea cu liderul Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului, Mike Johnson.

În timpul întrevederii, președintele României a transmis aprecierea pentru atenția arătată de legislativul american, în special Camera Reprezentanților, pentru cooperarea cu țara noastră și cu alte state europene în promovarea securității și prosperității euroatlantice, a transmis Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Congresul SUA a pachetului de asistență pentru Ucraina, care se adaugă sprijinului oferit de UE și de statele europene și care va avea o contribuție consistentă la prezervarea ordinii internaționale bazată pe reguli.

De asemena, s-a abordat și tema angajamentului autorităților române de a consolida Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, inclusiv în domeniul securității energetice.

Astfel, șeful statului a evidențiat interesul României de a juca un rol mai important în asigurarea securității energetice la nivel regional, conform sursei citate.

Un alt subiect de discuție abordat a fost cel referitor la „situația complexă de securitate din regiunea Mării Negre, cu relevanță transatlantică”.

În final, Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului cu reprezentanți ai Parlamentului și ai Guvernului României, pentru identificarea de posibilități de acțiune comună vizând atingerea obiectivelor împărtășite de cele două țări.

CITEȘTE ȘI: